субота, 21. март 2015.

Украјинске власти аутомобилом пуним експлозива дигле у ваздух мост према ЛНР

Уништавање последњег саобраћајног моста између Украјине и Луганске Народне Републике извела је украјинска војска - признао је извршни командант одељења Министарства унутрашњих послова Украјине у Доњецкој области, Иља Кива, у емисији украјинског Канала 5.

"Штаб антитерористичке операције је донео одлуку да се мост дигне у ваздух да би се спречио могући продор терористичких снага ка нашим положајима", рекао је Кива.

Мост преко реке Северски Доњец на подручју места Станица Луганска јуче је дигнут у ваздух уз помоћ аутомобила форд напуњеног експлозивом, рекао је шеф Главног штаба Народне полиције Луганске Народне Републике, Сергеј Козлов. Украјински "патриотски" медији су за уништавање инфраструктурног објекта, по навици, покушали да окриве Војску ЛНР.

Главни штаб је саопштио да су Украјинци већ једном користили сличан метод изазивања експлозије - тада су експлозивну направу сместили у аутомобил москвич.

Мост код станице Луганскаје је био један од два функционална коридора између Украјине и Луганске Народне Републике.Извор: Novorossia Today
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар