Рат је стварно добар посао. Људи гину, Порки се богати...


Петар Порки Порошенко хоће да од свог блиског пословног партнера купи 90 оклопних возила.
Људи гину, Порки све богатији. И не само да је "Богдан моторс" у власништву његовог старог и најбољег друга, већ је један од ентитета који поседују акције "Богдан моторса"-а Поркијев "Praim Essets Kepital".

Фарса и трагедија... то ти је америчка украјинска авантура.

Сада када су амерички и европски порески обвезници већ прогутали удицу, да пошаљу неких 40 милијарди долара олигарсима и неонацистичкој лудници која управља оним што је остало од Украјине, почињу да на видело излазе чињенице и вести како ће те милијарде бити потрошене.

Корумпирани олигарси су спремни да их их кеширају, себи у џеп. Што никога ма и са пола мозга не изненађује. Иако западни мејнстрим медији о томе ћуте, као и увек... да се не деси да амерички и европски грађани схвате да ће се њихов тешко зарађен новац слити у, ионако препуне, џепове Поркија, Јаца и Јароша (да поменемо само неке).

Fort Russ извештава:

"Национална гарда планира да ускоро купи 90 оклопних возила "Богдан Барс", према прес служби Националне гарде Украјине.

"Барс" оклопно возило ће учествовати и на тендеру Украјинских оружаних снага за лако оклопно вишенаменско возило. "Богдан моторс", фирма која производи "барс" припада Олегу Гладковском (раније познатом као Олег Свинарчук), пословном партнеру Петро Порошенка.

Шта више, један од ентитета који поседују акције у "Богдан моторс"-у је Praim Essets Kepital у власништву Петро Порошенка.

Није ни чудо што је украјинском ратном злочинцу толико стало да стави шапе на америчко "смртоносно оружје". Само уз "а где сам ту ја", да не говоримо о другом, биће богат до небеса."

Fort Russ  даље коментарише:

"Да на рану дода увреду (мада је овај пут можда обрнуто), возило је никакво. Ајд, могло би да послужи као полицијско возило, ваљда га Национална гарда зато и жели, међутим, његова употребна вредност на бојишту ће бити веома ограничена, углавном због очигледно мале  "off-road" мобилности."

Али то је небитно. Људи гину да би Порошенко био још богатији откако је засео на власт. Зашто би сада било другачије?


Извор: Red Pill Times
Превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!