Тероризам: Сви путеви воде у Израел

Још од 2011. године, израелски авиони и хеликоптери су стотинама пута прелетали Сирију са намером да науде Арапској војсци Сирије и њеним савезницима и пружали директну војну помоћ  јединицама Исламске државе Ирака и Сирије (ИДИС) унутар сиријске територије. Такве мисије би биле немогуће без контроле на терену, унутар граница Сирије, односно израелских оперативаца у редовима ИДИС-а.
 
Израелска мобилна артиљерија, која се налази на сиријској територији освојеној после рата 1973., направила је заштитни кишобран и заИДИС-ове јединице унутар Сирије. Извори унутар организације Уједињених нација за надзирање примирја, који раде на напредним радарима унутар немилитаризоване зоне, тврде да је било на стотине прекршаја, али да се о томе не извештава.

Недавно је на светлост дана изашла једна интересантна чињеница. Израел дуго ради на доминацији на друштвеним мрежама и "Википедији". Долари који стижу као помоћ од САД се користе за субвенционисање незапослених домаћица, којих има на стотине, а које „тролују“ блогове или објављују неистине на Википедији. Након безброј продора кроз променљиве ИП адресе, откривено је да ИДИС-ове објаве и претње потичу из Израела, од исте групе.

Недавне претње усмерене против америчких маринаца и њхових породица долазе из истих извора као и снимци обезглављивања. Исте изворе имају и лажни аудио снимци Бин Ладена и бизарне фотографије. Као продукција ИДИС-у служе злогласни „Бин Ладенови студији“ у Тел Авиву.

Интересантно је да је Рита Кац, из обавештајне групе СИТЕ (Потрага за међународним терористичким групама), извор већине лажних обавештајних података које су Буш и Блер користили да оправдају инвазију на Ирак и Авганиста, после уништења Кула близнакиња 2001.године, сада „налази“ материјал о ИДИС-у, док десетине америчких обавештајних служби попут ЦИА-е и НСА не успева да надмаши ову домаћицу из Бруклина.

Преводилац је једноставном претрагом по "Википедији" пронашао податке да је Рита Кац из ирачко-јеврејске породице. Њен отац је ухапшен за време Садама Хусеина под оптужбама да је шпијунирао у корист Израела, а млада наследница је служила у Израелским одбрамбеним снагама. Често је за себе истицала да је циониста и да је Јеврејима место у Израелу.

Постаје горе, много горе

На почетку кампање против ИДИС-а, америчке ваздухопловне снаге су уништиле све нафтне објекте које би ИДИС могао да користи, укључујући и сиријске, јер су били уплашени да их ИДИС не преузме. Заправо сада нема објеката који производе гас или дизел гориво за хиљаде возила ИДИС-а.

Нема извора горива за аутобусе ИДИС-а у Мосулу, нити горива за њихове тенкове и копнену опрему, која је неопходна за одбрану. Гориво за ИДИС једним делом долази из Турске, снабдевајући ИДИС и борце Ал Нусре, оне борце који су се срели са сенатором Џоном Мекејном у околини Алепа.

Остатак горива долази истим путем као и тешко наоружање у Сирију и Ирак, уз помоћ модификованих "Тојотиних" пикапова. Тај пут почиње у Израелу и води преко Јордана, а омогућена му је ваздушна заштита не само израелског ратног ваздухопловства, већ и јорданске флоте.

На десетине хиљада џихадиста долази у Мосул преко Турске и Израела. Прошле недеље две девојчице из Европе су пресретнуте у Турској, на путу за Мосул. Исте недеље близу 1000 бораца је прешло преко Израела и Јордана, а да их нико није зауставио. Већина долази из Либије користећи исте авионе које ЦИА користи за превоз жртава тортуре у затворима, а који се користе и за превоз авганистанског хероина.

Авиони осим дроге превозе и други пртљаг, попут украдених антиквитета и избеглица ухваћених за трговину органа или робље.

Википедија

Прошле недеље су делегација Међународне скупштине из Палерма и бившег ирачког премијера Маликија добили претње. Они су истраживали ратне злочине почињене над сиријским и ирачким становништвом, а дошли су не само до Турске и Европске уније већ и до Израела.

vikipedija cenzura"Википедија" покушава да блати скупштину и њене чланове, што је по њеним стандардима нечувено. Истраживањем ко су уредници чланка на "Википедији", дошло се до истог извора који је упућивао претње смрћу, са ИП адресом Хаифе, града у Израелу.

Рука ИДИС-а, основана у Хаифи и Тел Авиву, била је заузета скорашњим заверама о смрти председника Путина или пучу. Након што су се те гласине слегле, приче из истог извора су почеле да говоре о померању руске владе у нуклеарне бункере после покушаног пуча у САД.

Идеја је једноставна. Настави са сталним дезинформацијама, координиши дивље теорије завере које ће објављивати контролисани алтернативни медији, а које ће преузети и велики медији.

Веће од мисли

Откирвено је да није само група безбожних домаћица што интернетом лече сексуалне фрустрације под поткровитељством владиног програма за финансирање и подршку терориста. Новац, порука и играчи сежу даље него што се у почетку веровало. Извори из Нигерије потврдили су да међународна организација са приступом готовом новцу и врло софистицираној комуникацијској опреми пружа подршку Боко Хараму. Спољашња шпијунска агенција ради у Нигерији подмићује и уцењује изабране званичнике и пружа Боко Хараму информације о војним нападима на њих.

Иста група је оборила малезијски авион МХ17 изнад Украјине, користећи се напредном радарском опремом да заштити идентитет стварног авиона који је био укључен. Узевши у обзир могућности попут скривања типа авиона, позиције, висине, брзине и порекла, јасно је да авион не може бити било ког типа и настати било где.

Прича је и ту била иста. Користиле су се напредне војне и обавештајне могућности, праћене лажним причама, лажним процурелим информацијама, обрађеним фотографијама и заверама, које су медији тако брзо сада прихватили.

“Шарли”

Сада смо већ запазили препознатљиви шаблон оркестрираних догађаја. Међутим, упркос тренингу, великим финансијама и напредној опреми, те могућношћу да се пласирају приче, они ипак с времена на време праве грешке. “Шарли” је добар пример.

Бројни извори су потврдили да су напади на "Шарли" и “отимање” догађаја од стране нежељеног госта Бенџамина Нетањахуа били покриће за монтирање избора у Израелу. Како другачије објаснити разлику између резултата анкета и избора?

seldon izraelКоцкарски цар Шелдон Аделсон је био спреман да потроши 100 милиона долара како би гарантовао победу Нетањахуа. Без победе, Нетањаху не би више био тако ефикасан у координисању шпијунских кругова који раде против САД, нити би више био директан представник Аделсоновог коцкарског царства у Јапану и широм света.

(Прим. прев. Мало људи зна да је Израел повезан са свим већим коцкарницама, казинима, порнографском индустријом и ратовима. Такође, Израел се налази иза апликације Вибер која се масовно користи.)

Шарлијеви напади су били зарад убирања симпатија за Нетањахуа. Неколико лажних снимака, убиство француског полицајца који је био превише близак истини, опсцени циркус и добијамо још један случај где убица жали над жртвама.

Чудни ортаци

Ове недеље, председник Обама је наговестио промену у односима САД са Израелом. Извори наслућују да Обама не само да размишља о признању две земље у Палестини, већ и намерава да Израел прогласи илегалном нуклеарном државом. За ово му не треба одобрење, а одмах ће на снагу ступити санкције попут замрзавања рачуна, престанак спољне помоћи и стављање бројних израелских кључних играча на забрањену листу (прим. прев. Аутор текста је амерички ветеран из Вијетнамског рата који несумњиво има велику дозу оптимизма по питању Обаминих потеза).

И америчке и УН-ове организације о неширењу нуклеарног наоружања знају да је Израел ноторни трговац илегалног обогаћеног уранијума и забрањене опреме.

Истовремено, долази до захлађења у односима Руске федерације и Израела. Америчка подршка кијевској хунти и пропагандни рат не само против Русије већ и лични рат против Путина, потиче из Израела или медијских организација које Израел одавно контролише.


Аутор текста је Гордон Даф, амерички војни ветеран из Вијетнама, који се бави проблемима ветерана деценијама. Уредник је сајта Veterans Today.
Извор: Trailing ISIS to Tel Aviv | New Eastern Outlook
За СРБИН.ИНФО и Ћирилизовано превела Маја Орлић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!