Пређи на главни садржај

У Кијеву убијен организатор протеста испред америчке амбасаде

Олег Калашњиков
Олег Царев: За смрт мог пријатеља кривим Сједињене Америчке Државе

Убијен је још један од мојих пријатеља Олег Калашњиков. Много ми је жао. Били смо пријатељи. Познавао сам његову породицу. Стално сам покушавао да га убедим да од из Кијева. Он ми је одговарао да неће имати ко да се бори ако сви оду. Стално говорим својим пријатељима који су остали у Украјини да је организовање протеста узалудан посао. Ова влест се не расправља са опозицијом, елиминише их. Многи су моји пријатељи ухапшени, неки су нестали, други убијени.

Олег је био организатор прошлог протеста испред америчке амбасаде. Олег није отишао из Кијева, није одустајао. Погинуо је. Убили су га.

Олег Калашњиков је бивши посланик из партије региона. Претходних дана је припремао прославу Дана побере 9. маја у Кијеву. Убили су га у среду.

Извор: Fort Russ

Александар Јовановић: Украјина као Парагвај, Ел Салвадор, Чиле... Американци су слободаре убијали и тамо, али их Јужноамериканци полако истерују из своје куће. Инструктори и одреди смрти сад нову "тезгу" имају у Европи, у Украјини. Али Американци заборављају да је на "старом континенту" терор намесничких власти и окупатора већ давно позната ствар. И отпор. Треба се припремити. Опет. И у Србији.

Доле је текст који смо објавили - као што и тад признадох - са закашњењем. Преносимо га поново, још једном одајући почаст људима који знају да слобода није "право" већ стање духа. И  деловање.

Протест 2500 Украјинаца испред америчке амбасаде у Кијеву и мук медија  


Испред америчке амбасаде у Кијеву се 1. априла окупило 2500 демонстраната. Заједнички слоган: "Ми нисмо стока!". О томе се једва нешто нашло у украјинским медијима, у западним - ништа.

И ми каснимо са извештајем о протесту, сазнали смо о догађају касно, јер је о њему тако мало извештавано, али смо успели да пронађемо два корисна извештаја:

VIDEO: “We’re not cattle”: Kiev protesters throw manure at US embassy | offguardian

 

 Америчку амбасаду је на 1. април опколило око две и по хиљаде Украјинаца. Људи су протестовали против постављања странаца у украјинску владу, и интервенција Американаца и Европљана у управљање земљом. Држали су транспаренте са натписом "Ми нисмо стока!" и гласом опонашали животиње.
 Демонстранти су њакали, блејали и јели купус који им је делио организатор протеста. Носили су и двометарску "шаргарепу" са симболима Европске уније. На крају демонстрација, незадовољни Кијевљани су америчку амбасаду гађали сточним изметом.

 

Напоменимо да је видео снимак протеста уклоњен са украјинских веб-сајтова и да су њихови корисници били блокирани. Локални новинари једва да су покрили овај догађај.

Александар Јовановић - Ћирилизовано: "Русија инсајдер" преноси и цео чланак Anti-US Protests Broke out in Kiev – Anti-US Protests Broke out in Kiev - My Telegraph у којем се сам догађај описује на мање-више исти начин, али додаје и следеће:

 "Украјински масовни медији на челу са Министарством пропаганде игнорисали су такву акцију и информације о протесту блокирали. Чак су и блогери који су покушали да о овоме нешто јаве сместа блокирани, на пример, Максим Карена и Анатолиј Шари, који је вољан да да интервју на ову тему, а каже да му је блог блокиран само два минута пошто је поставио материјал.

Комплетна блокада, и насилна и информативна, очигледна је, као и то да је америчка амбасада у Кијеву много боље чувана од других владиних зграда, јер је Амбасада САД у Украјини главна институција моћи."

Чланак "Русија инсајдера" сам видео пар сати пошто је објављен. Нисам га узео у превод углавном из истог разлога с којег протекле недеље мање преводим (јер припремамо нешто ново, што тражи времена, наравно), али и зато што сам био сигуран да ће ова вест убрзо преплавити руске медије на српском и оне праве српске сајтове, по дефиницији русофилске. Ништа. И ништа о колегама који такође покушавају да сами нешто направе. Али чињеница да су Руси о овоме ћутали ме и даље збуњује. Можда нису хтели да америчке и украјинске "партнере" додатно доводе у непријатну ситуацију, можда су сматрали да и ови људи траже исто или слично ономе што и чувена мајданитска несретница - чипканих гаћица, али... Не знам, али знам да је чињеница да је овакав протест, поред свог репресивног апарата укропа, захтевао и физичку храброст учесника. Свака им част.


 Извор: Russia insider
 За Ћирилизовано и Магацин - национални портал: Александар Јовановић

 
Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de