Пређи на главни садржај

Македонски "Мајдан" је напад Лондонског Ситија на цео БРИКС

Кинески поморски и копнени Пут свиле
За контранапад Лондонског Ситија и НАТО-а на Македонију пресудно је било то што је БРИКС банка суседној Грчкој понудила чланство и тиме допринела да грчка влада буде оданија свом становништву него банкротираним ЕУ "кредиторима". То је био експлицитан покушај да се у Македонији репризирају мајданска побуна и пуч, који су Украјину пре годину дана бацили у стечај и руке ЕУ и НАТО-а.

Грчка пре недељу дама није могла да испуни своје финансијске обавезе према ММФ-у, на шта је ММФ "трепнуо" и предложио нешто што је уствари трик - да сам себи због Грчке и њеног дуга уплати 750 милиона долара. Одлучност Грчке да оживи запошљавање, да не смањује плате и пензије - и да не плаћа или уговара било какве нове дугове који би то угрозили - јасно је показана. И Грчка се опасно примакла потписивању уговора са кинеском групацијом КОСКО, о развоју луке Пиреј и околног железничког система.

Одмах је уследио први контранапад. Лондонски Сити је кренуо да сруши грчки банкарски систем, у чему користи Европску централну банку, да натера Грчку да напусти евро, кад се Грци већ не могу натерати да више штеде. Последица је да су каматне стопе на двогодишње и трогодишње грчке обвезнице данас порасле - али исто се десило и другим такозваним периферним привредама ЕУ, зараза се проширила, а није тако било планирано.

Други напад, напад на све државе савезнице из БРИКС-а, извршен је у Македонији. На антивладиним протестима у Скопљу у којима је учествовало 10.000-20,000 људи, лидер опозиције Зоран Заев је запретио да ће "овде бити рата као у Украјини", ако премијер Никола Груевски не поднесе оставку. Марширајући на челу колоне протесте су подржале ЕУ дипломате, што је, је ли, заштитни знак "Мајдана", а и сам Зоран Заев, чија странка годинама добија паре од Сороша, рекао је за Нова ТВ (такође у власништву Сороша) нешто врло знаковито - да је опозиција довела "2000 младих људи који знају карате и кик-бокс".

Македонија се налази на кинеском поморском Путу свиле, кроз њу треба да пролази гасовод за Европу уговорен између Русије и Турске, и противи се санкцијама против Русије. Плус, стопа привредног раста Македоније је око 5% годишње, према ММФ-у.


Извор: Macedonia ‘Maidan’ Is Attempted London Attack on the Whole BRICS | LaRouchePAC
За Ћирилизовано , Магацин - национални портал и СРБИН.ИНФО превео:
Александар Јовановић

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de