Пређи на главни садржај

Најава сајта "Руски бот"


За месец - месец и по дана моћи ћете да пратите сајт под називом Руски бот. Доста је било скривања, а и ред је мало помоћи медијима америчког генерала и борца за слободу изражавања генерала Петреуса, да не кукају (без и трунке доказа)  о томе како AP: Putinova "fabrika trolova" ima odeljenja i u Srbiji. Друго, а где сам ту ја?: Srpski botovi služe Putinu: "Trolovi Kremlja" rade za 1.000 dolara po 12 sati dnevno! Треће, преводе са Ћирилизовано наши су тзв. патриотски медији имали "на извол'те", ред је да им се мало, и за џабе, и у исеци-налепи продукцији придружи и прави руски ботаџија.

Без све шале - а у свакој шали има и шале, што рекла Сава Росић (русиста, од срца цитирам само поуздане и правоверне изворе) - време је да се нешто мења. Преводилачка продукција Ћирилизовано је пала због сарадње са сајтом Магацин и зато нам је сада читаност три пута мања, добровољне претплате ниоткуд, изузев од Србин.инфо... Речју, Ћирилизовано је престало да се развија.

Али, од идеје преводилачког сајта не одустајемо. За почетак, приходи од сарадње са Србин.инфо ће бити уложени у израду сајта и закуп домена, плаћање лиценци за обухватније коришћење неопходних алата (Ино ридер, Еверноут...) и претплату на неке стране изворе које вреди пратити а нису бесплатни (Економист, рецимо). Десетак текстова дневно, од којих три-четири превода и ауторских радова који ће први пут бити објављени на Руском боту и шест-седам анализа и вести на које се те анализе односе моћи ће да изнесе и досадашњи мали тим Ћирилизовано и сарадника, али за више... Рекламе, за више ћете добити и рекламе. Шта да се ради, то је једини колико-толико поуздан извор прихода, а без прихода нема новца за богатију продукцију, пре свега преводе стручних преводилаца (али и ауторске текстове, видеа, фотографију).

Блог Ћирилизовано ће и по покретању сајта Руски бот постојати и служиће: а) као место где ће се објављивати искључиво премијерна продукција (и то без изузетака, јер ће за њих ту бити Руски бот; као резерва, јер не стављају се сва јаја у исту корпу, нарочито кад се бавите ботовским пословима, је ли, а треба искористити и чињеницу да се НСА-ин "Гугл" брине да му Блогер (платформа за блогове) буде бесплатан, безбедан и стално доступан, јер тако има бољи увид и... да не објашњавам, очигледно је.

Јавите се. Предлози су добродошли и све горе изнесено је подложно изменама и допунама. Изузев једне ствари: сајт Руски бот заиста треба да буде допринос јачању српско-руских веза.


Александар Јовановић, ruskitrol@yandex.com (да збунимо непријатеља)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de