Пређи на главни садржај

Novorossia Today: Нуланд у Москви на разговору о спровођењу Минског споразума


Помоћник америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Викторија Нуланд ће 17. и 18. маја бити у посети Москви, где ће  са руским представницима разговарати о спровођењу Минског споразума, каже се у суботњем саопштењу америчког Стејт департмента.

Очекује се да ће се Нуланд - пошто је 14. и 15. маја била у Кијеву, и после састанака америчког државног секретара Џона Керија у Сочију - срести са високим званичницима руске владе како би разговарали о наредним корацима у циљу имплементације Минског споразума.

Она ће са руским званичницима разговарати и о билатералним питањима, и састати се са представницима цивилног друштва, каже амерички Стејт департмент.

Раније ове недеље, Нуланд је била у Кијеву, где је имала сусрете са украјинским премијером Арсенијем Јацењуком и председником Петром Порошенком. "Координација нашег деловања са Сједињеним Америчким Државама је од виталног значаја", рекао је Порошенко после разговора.

Нуланд је после посете Кијеву рекла да је Вашингтон спреман да повећа своје учешће у обезбеђивању спровођења Минског споразума, заједно са ЕУ и "Нормандијском четворком". Заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков је за ТАСС рекао да САД показују интересовање не само за формат "Нормандијска четворка", већ и за контакт групу за Украјину. Међутим, руско Министарства спољних послова у томе не види смисла.

Предстојећа посета ће бити други пут ове недеље да високи амерички дипломата долази у Русију. Амерички државни секретар Џон Кери је 12. маја у Сочију разговарао са највишим дипломатом Русије, Сергејем Лавровим, а касније га  је примио руски председник Владимир Путин. "Две стране су размениле мишљења о готово свим кључним питањима данашње међународне агенде", рекао је после разговора саветник руског председника Јуриј Ушаков. "Наравно, украјинско питање је међу најважнијима на дневном реду", истакао је Ушаков.


ВАЖНО: Викторија Нуланд у Кијеву из игре изводи Порошенка и Јацењука и уводи "опозицију"

Извор: Nuland to discuss implementation of Minsk accords in Moscow | Novorossia Today
За Ћирилизовано, Магацин и СРБИН.ИНФО превео: Александар Јовановић

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de