Викторија Нуланд у Кијеву из игре изводи Порошенка и Јацењука и уводи "опозицију"

Љубимица присташа Еуромајдана и "дама с кифлицама" - Викторија Нуланд је у инспекцији својих подређених у Кијеву. Током дводневне посете Украјини, помоћник државног секретара САД се састала не само са премијером и председником, већ и са лидером Опозиционог блока, Сергејем Левочкином.

Мало чудан избор партнера у земљи победничког Мајдана: представник Стејт департмента се рукује са бившим шефом администрације и кључарем диктатора и крвавог тиранина, Јануковича. Шта траже амерички извозници демократије са лидером "неодрађених регионалаца", како сви "демократски" медији називају скупштинску опозицију?

И гле, Нуланд је са тираниновим асистентом разговарала о низу стратешких питања:

- како решити кризу у Донбасу;
- о реформама;
- борби против корупције;
- и децентрализацији и новом уставу.

Какве везе с овим питањима има опозиција без иједног скупштинског одбора у Врховној ради? Па ипак, Нуланд је сама изабрала Левочкина, Јурија Бојка и  Бориса Колесникова за разговор о будућности Украјине, на шта "патриоте" и "бојовници из фотеље" ни зуцнули нису, а камоли осудили Нуланд што је неколико сати провела у разговору са "кремаљским петоколонашима".

Сам Левочкин је признао да је са помоћником државног секретара САД Викторијом Нуланд разговарао о решавању донбаске кризе. "Мирно и брзо решење сукоба у Донбасу је најважнији приоритет Украјине и њених међународних партнера, пре свега САД", рече пришипетља свргнутог "диктатора". А према новинским извештајима, две стране су разговарале о неопходности придржавања одредби Минског споразума. Другим речима, Нуландова не прави неку разлику између Порошенка и бившег шефа Јануковичеве администрације - што само по себи доста говори.

Јер, и као прво, указује да су Сједињене Америчке Државе покренуле свој "план Б", тзв. Опозициони блок, америчку креацију која је и сада под покровитељством америчког политичког технолога Пола Менфорта. Приде, Левочкин и компанија чак и не крију да желе да Украјина постане 51. држава САД, а ту је и факат да је "Опо-блок", како многи зову кључну партију Мајдана, са главним менаџером Јануковичеве администрације био главни извршилац пуча из 2013. године.

Друго, потврђује се да Американци никада не стављају сва јаја у једну корпу: пошто су се отворено проамерички типови Порошенко, Јацењук и слични сами дискредитовали, Вашингтон уводи резервне играче. Иронија судбине огледа се у томе што су они сви бивши чланови Партије региона, оличење власти коју је Мајдан свргнуо. Они и такви ће заменити мајданитску владу, која је изневерила поверење господара. Очигледно је да Американци, после скорашњег састанка Керија и Лаврова, морају да преиспитају свој став и садашњем украјинском естаблишменту нађу замену у онима који не одбијају Русију и с којима Донбас хоће да разговара. У том смислу, од Опозиционог блока боље нису могли наћи, јер су у њему представници индустријске елите Донбаса - олигарси ранга Колесникова и Новинског, као и Јуриј Бојко, добро познат Руској Федерацији. Овај тим би могао да лепо прође на изборима.

Треће, очигледно је да Нуланд припрема терен за Порошенкову капитулацију и бомбонџији тражи замену. Сасвим је могуће да после успешних локалних избора, на којима би Опо-блок остварио добар резултат, Левочкин постане премијер. У ствари, Американци су Опозициони блок и пројектовали као замку за бирачко тело мајданита. А мајданити сада блокирају путеве и вешају се због неподношљивих комуналија, незапослености и свеопштег пораста цена. Чим буду спремни за рушење владе, ето наде - такозвана опозиција.

Марионете Стејт департмента (узгред, Левочкин је коловођама Мајдана, Најему и Лешченку, давао компромитујући материјал, и то у просторијама администрације председника) ће имати главну улогу у финалној фази преображаја Украјине. Нови устав, децентрализација и преговори са побуњеничким Донбасом - све ће сада зависити од скупштинске опозиције. Американци су већ паметно одиграли: Фирташево хапшење и извесна судска одлука ће иницирати процес блаћења мајданитске владе, исте оне коју су "демократори" створили, а сада је сити.

Аутор: Олга Талова
Изворни текст на руском: Нуланд готовит из Левочкина премьер-министра и нового лидера гидности - АНТИФАШИСТ
Извор: Nuland is preparing Levochkin for the position of the Prime-Minister and the new leader of “dignity” | Novorossia Today
За Ћирилизовано, Магацин, ЕВРОАЗИЈА.ИНФО и СРБИН.ИНФО превео: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!