Пређи на главни садржај

Викторија Нуланд у Кијеву из игре изводи Порошенка и Јацењука и уводи "опозицију"

Љубимица присташа Еуромајдана и "дама с кифлицама" - Викторија Нуланд је у инспекцији својих подређених у Кијеву. Током дводневне посете Украјини, помоћник државног секретара САД се састала не само са премијером и председником, већ и са лидером Опозиционог блока, Сергејем Левочкином.

Мало чудан избор партнера у земљи победничког Мајдана: представник Стејт департмента се рукује са бившим шефом администрације и кључарем диктатора и крвавог тиранина, Јануковича. Шта траже амерички извозници демократије са лидером "неодрађених регионалаца", како сви "демократски" медији називају скупштинску опозицију?

И гле, Нуланд је са тираниновим асистентом разговарала о низу стратешких питања:

- како решити кризу у Донбасу;
- о реформама;
- борби против корупције;
- и децентрализацији и новом уставу.

Какве везе с овим питањима има опозиција без иједног скупштинског одбора у Врховној ради? Па ипак, Нуланд је сама изабрала Левочкина, Јурија Бојка и  Бориса Колесникова за разговор о будућности Украјине, на шта "патриоте" и "бојовници из фотеље" ни зуцнули нису, а камоли осудили Нуланд што је неколико сати провела у разговору са "кремаљским петоколонашима".

Сам Левочкин је признао да је са помоћником државног секретара САД Викторијом Нуланд разговарао о решавању донбаске кризе. "Мирно и брзо решење сукоба у Донбасу је најважнији приоритет Украјине и њених међународних партнера, пре свега САД", рече пришипетља свргнутог "диктатора". А према новинским извештајима, две стране су разговарале о неопходности придржавања одредби Минског споразума. Другим речима, Нуландова не прави неку разлику између Порошенка и бившег шефа Јануковичеве администрације - што само по себи доста говори.

Јер, и као прво, указује да су Сједињене Америчке Државе покренуле свој "план Б", тзв. Опозициони блок, америчку креацију која је и сада под покровитељством америчког политичког технолога Пола Менфорта. Приде, Левочкин и компанија чак и не крију да желе да Украјина постане 51. држава САД, а ту је и факат да је "Опо-блок", како многи зову кључну партију Мајдана, са главним менаџером Јануковичеве администрације био главни извршилац пуча из 2013. године.

Друго, потврђује се да Американци никада не стављају сва јаја у једну корпу: пошто су се отворено проамерички типови Порошенко, Јацењук и слични сами дискредитовали, Вашингтон уводи резервне играче. Иронија судбине огледа се у томе што су они сви бивши чланови Партије региона, оличење власти коју је Мајдан свргнуо. Они и такви ће заменити мајданитску владу, која је изневерила поверење господара. Очигледно је да Американци, после скорашњег састанка Керија и Лаврова, морају да преиспитају свој став и садашњем украјинском естаблишменту нађу замену у онима који не одбијају Русију и с којима Донбас хоће да разговара. У том смислу, од Опозиционог блока боље нису могли наћи, јер су у њему представници индустријске елите Донбаса - олигарси ранга Колесникова и Новинског, као и Јуриј Бојко, добро познат Руској Федерацији. Овај тим би могао да лепо прође на изборима.

Треће, очигледно је да Нуланд припрема терен за Порошенкову капитулацију и бомбонџији тражи замену. Сасвим је могуће да после успешних локалних избора, на којима би Опо-блок остварио добар резултат, Левочкин постане премијер. У ствари, Американци су Опозициони блок и пројектовали као замку за бирачко тело мајданита. А мајданити сада блокирају путеве и вешају се због неподношљивих комуналија, незапослености и свеопштег пораста цена. Чим буду спремни за рушење владе, ето наде - такозвана опозиција.

Марионете Стејт департмента (узгред, Левочкин је коловођама Мајдана, Најему и Лешченку, давао компромитујући материјал, и то у просторијама администрације председника) ће имати главну улогу у финалној фази преображаја Украјине. Нови устав, децентрализација и преговори са побуњеничким Донбасом - све ће сада зависити од скупштинске опозиције. Американци су већ паметно одиграли: Фирташево хапшење и извесна судска одлука ће иницирати процес блаћења мајданитске владе, исте оне коју су "демократори" створили, а сада је сити.

Аутор: Олга Талова
Изворни текст на руском: Нуланд готовит из Левочкина премьер-министра и нового лидера гидности - АНТИФАШИСТ
Извор: Nuland is preparing Levochkin for the position of the Prime-Minister and the new leader of “dignity” | Novorossia Today
За Ћирилизовано, Магацин, ЕВРОАЗИЈА.ИНФО и СРБИН.ИНФО превео: Александар Јовановић

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de