Киргизија: Сједињене Америчке Државе припремају још једну "обојену револуцију" (ВИДЕО)


У Бишкеку, главном граду Киргиске Републике, пре једног дана су пред парламентом одржане демонстрације против уставних амандмана које је иницирала владајућа већина. У протесту што су га организовале јавне организације и борци за људска права учествовало је око 50 људи, који су носили транспаренте са прецртаним ликовима лидера већинске партије и шефа предсеничке администрације, и извикивали пароле "СТОП продавању земље!", "Не безакоњу!" и "Не силујте Устав!". У протесту је учествовао и добро познати киргиски активиста и борац за људска права, председник јавне организације "Партнерска група Прецедент", Нурбек Токтатунов.

Истог дана се у поподневним сатима на интернету појавио снимак, чији аутор тврди: "Један од организатора митинга, Нурбек Токтакунов, састао се у свом уреду са америчким амбасадор у Киргизији Ричардом Мајлсом."

Истим Ричардом Мајлсом којег републикански медији зову "геније обојене револуције".

Зоран Ђинђић, Ричард Мајлс и Миодраг Перишић, Београд 3. фебруар 1995. године (Извор:| Virtuelni Muzej Zorana Đinđića

Према службеном опису његове каријере, Мајлс је био амбасадор у Азербејџану од 1992. до 1993. године, шеф мисије у Београду од 1996. до 1999. године, амбасадор у Бугарској од 1999. до 2002. Био је на челу америчке амбасаде и у Грузији од априла 2002 до августа 2005. године, управо у периоду када ју је погодио државни удар - "Револуција ружа".


Извор: Novorossia Today
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

1 коментар:

  1. Анониман27. јул 2015. 22:24

    Рекло би се да је човек малерозан. Где год оде, прате га револуције.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!