Таласи отпуштања: Кина објављује рат лењости

Владимир Путин и Си Ђинпинг

Централни комитет кинеске комунистичке партије усвојио је ново правило према коме ће се службеници са лошим радним учинком деградирати или отпустити – објављено је данас у кинеским државним медијима.

За корупцију или неодговорно понашање, и за нестручно обављање посла, радници ће бити деградирани или отпуштени – јавља Чајна делји на енглеском језику.

Нова правила усвојена на јучерашњој седници Централног комитета којом је председавао Си Ђинпинг уствари су експерименталног карактера, али лист није објавио детаље о томе.

Председник владе Кине Ли Кећијанг је и прошле године критиковао службенике да лењо и неодговорно спроводе политичка упутства Пекинга, а  Си Ђинпинг им је поручио: „Ако радите лоше, то је исто као и да сте корумпирани.“

Ли Кећијанг је почетком маја устао и критиковао нараслу државну бирократију, а наводио је такве примере којима је и сам био изненађен. Председник владе Кине је установио да и после две године после усвајања поједностављених административних процедура, где је део овлашћења спуштен на локални ниво, и даље постоји велики јаз између очекивања јавности и стварног стања.

Ли Кећијанг је почетком маја иступио са критиком нарасле државне бирократије, а наводио је такве примере којима је и сам био изненађен. Председник владе Кине је установио да и после две године након усвајања поједностављених административних процедура, где је део овлашћења спуштен на локални ниво и даље постоји велики јаз између очекивања јавности и стварног стања.

Ли Кећијанг и Меркелова


Очигледно је да се нова правила не поштују свуда, па и у централној кинеској провинцији Хубеиј, где је један службеник умро од тровања алкохолом после свечане вечере. После је градоначелник смењен и више службеника је суспендовано - према извештају покрајинске агенција за борбу против корупције.


Извор: Kirúgáshullám: Kína hadat üzen a lustaságnak
Са мађарског за Ћирилизовано и СРБИН.ИНФО превела: Габријела Ђошић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!