Минск 2, гранатирање стамбених насеља Донбаса и интерес Вашингтона (видео)

Novorossia Today: После гранатирања Донбаса (ВИДЕО)


У гранатирању источноукрајинског насеља Спартак, недалеко од Доњецког аеродрома, потпуно је уништена кућа - саопштила је окружна администрација у недељу.

Кућа у Совјетској улици у центру насеља захваћена је ватром после интензивног гранатирања у недељу ујутро - каже представник окружне администрације.

Снаге украјинске владе су у суботњим вечерњим часовима снажно гранатирале и центар Доњецка, експлозије су потресале оближњу средњу школу. Део Кујбашевски округа је остао без струје. Руководици хитних служби Доњецке Народне Републике кажу да је у гранатирању погинуо један цивил.

У гранатирању болнице округа Кујбишевски рањен је један лекар, а раније истог дана и цивил, који је покрај Украјинске робне куће задобио ране од гелера у гранатирању украјинске војске.

Споразумом постигнутим 12. фебруара у главном граду Белорусије,  Минску, који су потписали лидери Русије, Украјине, Немачке и Француске, предвиђено је да прекид ватре ступи на снагу 15. фебруара.

Примирје је требало да буде праћено повлачењем тешког наоружања на најмање 15 километара од линије додира сукобљених страна, ослобађањем заробљеника и надгледањем примирја од стране међународних посматрача.

Договорено је да повлачење почне не касније од другог дана по успостављању примирја, и да мора да се спроведе у року од две недеље.

За артиљерију од 100мм или већег калибра тампон зоне морају да буду најмање 50 километара ширине, за вишецевне лансере ракета 70 км и 140 км за највеће ракете и пројектиле.

Доњецка Народна Република и Луганска Народна Република још једном подвлаче да примирје у потпуности зависи од украјинске стране.


Извор: Inhabited building burns down in Donbass shelling – Donetsk report (video) | Novorossia Today

Deep Resource: Кијев није заинтересован за Минск 2


Мировни споразум Минск 2 су исковали Русија, Немачка и Француска. Мирна Украјина је у интересу Велике Европе. Али не и у интересу Сједињених Америчких Држава, које Европу гурају у рат са Русијом. Кијевски лидери раде једино у интересу Вашингтона.

Видео: Порошенко, уз малу помоћ Викторије Нуланд, одбија да Донбасу да посебан статус, чиме крши Мински споразум


Извор: Kiev Not Interested in Minsk-2 | DeepResource


За СРБИН.ИНФО превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!