Ципрас купује време!


Александар Јовановић / Ћирилизовано: Како и на сајтовима на енглеском језику који су доказано склони Ципрасу и Грчкој има текстова у којима се тврди да је "Ципрас поклекао", што значи да ће вечерас и сутра и на српском интернету потећи анализе типа "знали смо", ево једног подкаста X22 Report, извора о којем сам више пута писао и препоручивао га, зато што његов творац реагује хитро, али разложно, и што нам износи широке и, обично се таквима покажу, тачне увиде - а где се потези Грка тумаче другачије од онога што чујемо из ларме првобораца на громопуцателне, али испразне, наслове (а што негативно утиче, умал' у наслов не ставих "бре").

Испод је преглед садржаја ове 712 епизоде. О Грчкој се говори у првом делу, али послушајте и остало - повезано је, а и сазнаћете ствари којих свакако неће бити у мејнстрим медијима, а и у "нашим" врло, врло мало. Наравно, ту је питање језика, али... ако се нађе неко да грди што није све преведено, нека се запита колико је допринео да то што очекује и добије.

Користим прилику и да вас обавестим да ће данас и сутра бити мање превода, ако уопште, јер заиста је крајње време дошло да се потпуно пређе на линукс оперативни систем, што захтева времена за припрему, пребацивање и испробавање новог.


Русија спремна да помогне Грчкој, све што треба је да затражи


Грчка каже да никада није добила понуду која би дуг учинила одрживим. Грчка је спремна на нови предлог, али у којем неће бити смањења пензија. Појављују се хотелски рачуни у грчким драхмама. Русија и Кина кажу да БРИКС може да помогне Грчкој. Русија каже да ће помоћи Грчкој да изађе из овакве ситуације, ако то Грчка затражи.

Њујоршка берза објашњава "кварчић", али оно што каже се коси са речима њеног председника, а још чудније је што ће "апгрејдовати" систем док се тргује, а не током викенда.

ММФ дао неповољније прогнозе за САД, Јапан и Канаду, а за Русију повољне. Украјина почиње са распродајом државе најбољим понуђачима. Либијске марионете прете да ће уништити танкере власника који у купопродаји нафте не користе долар.

Директор ФБИ каже да су отклонили опасност која је претила 4, јула, али све је то део плана да се укине енкриптовање.


Извор: X22 Report
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!