"Десни сектор" - пљачкање у име слободе

Олена Билозерскаја 8у средини) лауреат Дојче веле и Гебелс "Десног сектора" (Фото:Euromaidan Press)

 

Зашто ће се наставити са пљачкањем банака, продавница, бензинских пумпи и убиствима, објашњава  гласноговорница "Десног сектора", Олена Билозерскаја, правдајући злочине на идеолошкој основи.


За оне који не разумеју украјински, да објасним: овде Билозерскаја, сад већ поносна што је убијала људе у Донбасу, отворено каже да борба за "праведни циљ 'Десног сектора'" тражи новца, доста новца! А на који начин, по цену коликих жртава, то није битно, важна је Украјина.

Правдавајући убиства у Мухачеву, Билозерскаја каже: "Људи, ви не знате историју. Сви народни јунаци, од Робина Худа до Кармелика су били, како год окренете, пљачкаши. Да, Робин Худ је отимао "лошима" и помагао "добрима". А кога је убио "Десни сектор - јадну и беспомоћну сирочад? И чему служе сва, па и финансијска средства "Десног сектора", ако не победи у ослободилачком рату?

То је то. Верујте, људи, да Јарош и компанија не пљачкају себе ради, већ због слободе - будите стрпљиви. Због исте ствари сте се и ви и Јарош борили на Мајдану, верујте му и будите стрпљиви, док он не одлучи да ли сте превише лоши и невредни новца што сте га прикупили."
Шта више, Билозерскаја унапред упозорава да због "ослободилачког рата" могу страдати и невини:

"За време таквих акција мете нису увек наоружани разбојници и њихов "кров", заштитник, већ и обични цивили - поштари, касирке, случајни пролазници и посетиоци.

Размислите о томе колико је пара потребно да би се срушио систем - без обзира на који начин. И кад систем допушта својим противницима да долазе до новца - такође на било какав начин"
, пише Билозерскаја.

Дакле, Мајдан је бантитизам ваздигао у јунаштво. Зликовци своја недела сада правдају Мајданом. Једини проблем је што жртве зликоваца неће бити само мајданити, већ и хиљаде људи без икакве везе са Мајданом.

ПС. Дозволите ми да вас подсетим да је Билозерскаја пре две године - захваљујући труду "либерала" Мустафе Најема - победила на такмичењу блогера у организацији "Дојче веле".

Ћирилизовано: Линк аутора на најновији рад лауреата "Дојче веле" је овде, а линк сајта Форт Рус који такође треба да читаоца упути на исто је "мртав". Оба воде на платформу Live Journal - у руском власништву. Чак и ако оставимо по страни политичку... деликатност власника, ни дизајн Лајв журнала ни услови коришћења тог алата нису баш привлачни. Путин спомену улагање од 10 милијарди евра у руску ИТ индустрију, ајд да се надамо да нећемо више морати да против америчког империјализма користимо БЕСПЛАТНА И ФУНКЦИОНАЛНА средства типа Блогер - у америчком власништву.

Аутор: Владимир Корнилов, директор Центра за евроазијска истраживања
Оригинални текст на руском језику: Timeline Photos - Владимир Корнилов
Превод на енглески: Кристина Рус
Извор: Fort Russ
За СРБИН.ИНФО превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!