Пређи на главни садржај

Мења ли "Десни сектор" страну?

Мења ли? Вођа "Десног сектора" се изјаснио за несврставање Украјине и против уласка у ЕУ и НАТО? Такав став одступа од званичног става Кијева, али је конвергентан ставу украјинске опозиције и донбаских побуњеника. Приметан је био и Јарошев помирљив тон кад је говорио о "донбаским рударима".

 "'Десни сектор" никада није био нити је за улазак Украјине у ЕУ. Ми верујемо да Украјина треба да буде субјект, а не објект геополитике. Залажемо се за несврстан статус Украјине. Као и донбаски рудари, и ми смо против НАТО база у Украјини, што значи да смо против чланства Украјине у НАТО-у. Ми се обраћамо и људима који су за ЕУ и онима који желе савез са Русијом  Наглашавам: ми смо за несврстан статус Украјине", рекао је Јарош на Телевизији Украјине.

Дмитриј Јарош је такође изјавио да "Десни сектор" неће кренути на Доњецк, јер: "Донбас је наша, украјинска зеља, зато рачунам на нормалне односе са људима који тамо живе. Без проблема могу да разговарам са рударима, и сам сам из Дњепропетровске области. У Доњецкој области није све "једном за свагда". Исти ти рудари су 1989-1990 имали важну улогу у разбијању СССР-а и стварању независне државе."

После сукоба у Мукачеву 11. јула, "Десни сектор" се повукао са донбаског фронта. Председник Доњецке Народне Републике Александар Захарченко је тада о Јарошу говорио с поштовањем, и похвалио га што се усудио да се супротстави Порошенковом режиму. Левичарска бригада "Призрак" (дух, сенка - прим.прев) је више него једанпут позивала добровољачке батаљоне да прекину с братоубилачким ратом и да заједно крену на Кијев и руше хунту.

Џ. Хоук: Да, лако је могуће. Пошто је Украјина изгледа осуђена на лабаву конфедреацију Новорусије и Бандераленда (назовимо то тако, у недостаку бољег назива), Јарош се самопрепоручује за прихватљивог кандидата (Москви) за председника Бандераленда. Његове изјаве о несврстаном статусу Украјине намењене су московској публици, с обзиром да је управо то главни стратешки циљ коме тежи Кремљ. Али не, "Десни сектор" није изгубио своју колективну свест. Напротив, можда ју је коначно нашао.


Аутор: Јацек Камински
Изворни текст на пољском: jacek_kaminski: "Prawy Sektor" zmienia front?
Превод на енглески: Џ. Хоук
Извор: Fort Russ
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de