Пређи на главни садржај

Да ли је или није било руске понуде помоћи Грчкој и умеће уредниковања

Злоупотребљено: Ципрас и Путин (Фото: kremlin.ru)

Када "угледни грчки лист" слаже (и лаж се прошири) да је Ципрас од Путина затражио 10 милијарди долара за штампање драхме, да их није добио, па онда, ето, шта ће, мораде да се обрати ЕУ и кредиторима, онда се то не може оправдати, али се може разумети, јер се брани не само изабрана власт своје државе, већ и национални понос, правда се због предаје.

Када медији типа Блица то једва дочекају и објаве, на пример, Cipras nije dobio rusku pomoć, pa prihvatio EU ultimatum?, и то се не може оправдати али разумети се да, јер и они делују у складу с интересима газде.

Када медији типа Б92 објаве Putin: Cipras nije tražio pare za drahmu онда останете у забезеку, али се обрадујете што је и тамо остало интелектуалног и новинарског поштења (бар у траговима), односно, што и код противника има занатски писмених који схватају да је пропаганда очигледним лажима контрапродуктивна, па кад се не може другачије онда објаве истину, макар то било у глуво доба и на забаченом месту.


Када видите наслов типа Медији: Ципрас тражио од Русије 10 милијарди долара за штампање драхми у руском државном медију на српском језику НЕ изненадите се, јер сте већ навикли на аутоголове руских бирократизованих медија.

Али када - пет дана пошто је прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков демантовао ту несрећну лаж То Виме -  на доказано патриотском српском медију видите наслов Грчки медији: Путиново „њет“ одлучило грчку судбину, онда вам се смучи, јер није крив онај ко заборавља (или просто не зна) да ће већина читалаца погледати само наслов и да онда не вреди шта пише у тексту, већ је крив недостатак, али више свести него пара, да се мора платити занатски писмен новинар да врши функцију уредника, дакле крив је финансијер тј. послодавац.

По правилу медијски неписмен.

Треба ли га за ту неписменост кривити? Мислим да не, јер где је могао да научи? Просечан Србин само у ТВ блене пет сати дневно, али га нико не натера да нешто о медијима научи. За то би требало да постоји школа и обавезно образовање. Да ли треба да буде обавезно образовање о нечему што свакодневно и навелико користимо, да бисмо заиста ми користили медије, а не њихове газде, и сами неписмени, нас?

Увођење обавезног медијског образовања би требало да буде један од првих корака сваке нове просвећене власти. Колике су шансе да се то деси? Исто колико има шанси да преко избора гласачко тело изабере просвећену власт.

Да не идемо даље. Јер противзаконито је изриком рећи оно што је логичан наставак горе изнетог. За давање разлога за апс сачекаћемо друга времена, подношљивију температуру :)


За СРБИН.ИНФО приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de