Изненађенце: Половина младих Британаца се не изјашњава као "стрејт"

Извор: Public Libraries Stock Gay Fairy Tale Book That Teaches Children Gay Marriage Is OK

Половина младих одраслих особа у Великој Британији се не изјашњава као "стрејт". Истраживање од агенције ЈуГав од преко баре показује директну корелацију између сексуалне флуидности и узраста.

Према овом истраживању, више од половине одраслих узраста између 18 и 24 године у Великој Британији се изјашњава за нешто друго, а не да су искључиво хетеросексуалци.

Агенција за испитивање тржишта ЈуГав је анкетирала 1632 одрасле особе, тражећи од испитаника да се изјасне о свом сексуалном идентитету. При томе је коришћена тзв. Кинсијева скала - мерни систем што га је створио чувени сексолог Алфред Кинси, где је 0 "искључиво хетеросексуалац", а 6 означава "искључиво хомосексуалац". Утврђено је да се 28% од свих учесника изјашњава да су нешто друго, а не "стрејт". Код испитаника узраста између 18 и 24 године таквих је чак 54%.

Сексуални идентитет у Великој Британији (%)
Извор:

Све у свему, 72 одсто испитаника се изјаснило као искључиво хетеросексуалци, а четири одсто је рекло да су искључиво хомосексуалци, у поређењу са 46 одсто и шест одсто младих између 18 и 24 године. Остали су разбацани дуж спектра, мада су бисексуалци свих старосних група  углавном око 1 на Кинсијевој скали, што значи да су ближи "искључиво хетеросексуалац".

Бројке показују да је сексуална флуидност чешћа што је неко млађи. Од испитаника узраста између 18 и 24 године, 52 одсто своју сексуалност види као утврђену (или стрејт или геј), с тим да ова бројка расте са узрастом испитаника: 67 одсто старих између 25 до 39 година, 81 одсто оних од 40 до 59 година, и 89 одсто оних старости 60 и више година.


Сексуална флуидност по узрасту
Искључиво хетеросексуалац / хомосексуалац

Извор:

Различити степени бисексуалности
Извор:


Аутор: Лук Мелон
Извор: Half Of Young Adults In Great Britain Don't Identify As Straight - Vocativ
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!