Пређи на главни садржај

Фондација Била Гејтса направила чип за контрацепцију на даљинско управљање

Aутор: Бранимира Пенић

Бил Гејтс, један од најпознатијих милијардера на свету, опет је потврдио да је ненадмашан визионар - објавио је да јенаправљен чип за контрацепцију на даљинско управљање који би могао трајати до 16 година.

Чип за контролу зачећа на даљинско управљање (Фотографија: Bill Gates Foundation)

Идеја је настала када је Бил пре две године посетио Институт за технологију у Масачусетсу – популарни МИТ (енг. Massachusetts Institute of Tehnology), где се консултовао с професором Робертом Лангером о постојању начина да се контрола зачећа контролише помоћу даљинског управљања. То би жене поштедело неугодности одласка у клинике на уклањање имплатанта контрацепције када желе остати трудне.

Лангер је повезао Билову Фондацију с предузећем МикроЧИПС (MicroCHIPS) у Масачусетсу које има лиценцу за производњу чипова на даљинско управљање. Отад је сарадња између те две компаније врло активна и заузета развијањем технологије која би светло дана могла угледати најраније 2018. године, док сигурносни тестови почињу ове године.

МИТ тврди да би имплатант био кодиран како би се заштитила бежична размјена података и одржала сигурност. Чип је величине 20x20x7 мм, а залихе хормона похрањене су у 1,5 цм широк чип унутар уређаја. Тај микрочип ће најмање две деценије имати потребну залиху хормона који се иначе користе у контрацепцији и отпуштаће 30 микрограма дневно. Дневна доза коју би микрочип испуштао је под контролом малог електричног пуњача који растапа ултратанку овојницу око хормона. Чип за контролу заћећа може се уградити у дебело месо стражњице, надлактицу или трбушну шупљину.

Како функционише микрочип за контролу зечећа? (Фотографија: Bill Gates Foundation)

С обзиром да идеја потиче од особе која је осмислила оралну вакцину за стерилизовање штакора и вакцину за комарце добивену генетичким инжењерингом, те с обзиром да због саме природе чипа није могуће добити пристанак свих пацијената, приметне и неприметне импликације Гејтсовог новог начина контроле зачећа заправо је запањујуће откриће.

Што ви мислите о овоме? Требамо ли бити забринути? Сматрате ли да је оваква технологија позитивна иновација? Сматрате ли да су могуће неке друге намере иза производње ове технологије?

Извор: Fondacija Bill Gates izradila čip za kontracepciju na daljinsko upravljanje

Ћирилизовано: Не, поштовани, не промовишемо еугенику и "Била", како му тепа несрећна Бранимира Пенић с хрватског сајта "Знаност". Овај чланак преносимо из другог разлога.

Бранимира Пенић је уствари, како је умела, превела чланак британског "Телеграфа", али га није назначила као извор, много јој је озбиљније звучало CollectiveEvolution. Ми смо то донекле упристојили да би сте издржали и прочитали текст до краја, а да би упозорили како се оваква пропаганда - чистог зла као што су вакцина и еугеника - код нас ради професионалније и, самим тим, вероватно успешније. Упоредите текст из радионице хрватског податног новинарства и - месец дана раније објављен - рад српске медијске агентуре новог феудалног поретка, Б92:Гејтс ради на контрацепцији која узрокује трајни стерилитет

Фондација “Бил и Мелинда Гејтс” донирала је Универзитету у Орегону пет милиона долара за подршку развоју нехируршке методе контрацепције која би била трајна и имала само једну дозу.

Извор: Metro.co.uk
Научници се надају да ће успети да развију безбедну, ефикасну и доступну трајну методу контрацепције, или барем оне чије би дејство трајало изузетно дуго.

Ипак, потез фондације, која је прошле године поклонила 6,7 милиона долара компанији MicroCHIPS која ради на стварању контрацептивног имплантата на даљинско управљање, наишао је на критику бројних “покрета за одбрану живота”. Њихови припадници сматрају да би нова метода у будућности могла да омогући неколицини људи да одлучују ко ће имати право на репродукцију, а ко неће.

Aли доктор Џефри Џенсен, водећи истраживач, не подржава тиу тезу. Он као пример наводи студију у Уганди која је показала да 50 одсто становница не жели више да рађа, али само два посто њих има приступ трајној методи контрацепцијске заштите.

“Наш циљ врло је једноставан: учинити сваку трудноћу планираном и пре свега жељеном”, закључио је Џенсен.

Извор: Б92

Препоручујемо: Ћирилизовано: Вакцине
За СРБИН.ИНФО приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de