СЛОБОДА ЗА ДОРИНА: Напишите писмо подршке Александру Дорину да смо уз њега, у истини до коначног ослобођења!

фото колаж: СРБски ФБРепортер

Поштовани читаоци СРБског ФБРепортера, како смо већ раније рекли, од захтева и тражења начина да се ослободи Александер Дорин (Борис Крљић) – НЕЋЕМО ОДУСТАТИ.


Нова вест о Дорину је у ствари стара, он је сво време у тоталној изолацији, у самици. Није имао било какве контакте са осталим затвореницима, а није дозвољен ни контакт са био којим другим лицем осим са његовим адвокатом.

Представници издавачке куће Архиман са којима смо у контакту обавестили су нас о овој тоталној изолацији, којом је, како кажу, планирано да се Александер сломи, изнуди његово признање за дело које му се приписује, а тиме и сакрије његово досадашње прогањање због истине коју износи у јавност. После тога би се, како коментаришу из Архимана, повела нападна медијска кампања да се Дорин још више „понизи и запрља“, и они су чврсто уверени да само пажња јавности и континуирани притисак на оне који одлучују може да спречи реализацију овог „злочиначког плана“.

Издавач је рекао да је задовољавајући одзив људи на објављене разговоре са др Прискилом, уредником Доринове књиге о Сребреници, у ВЕСТИ-ма, које „још нису потпуно капитулирале пред НАТО агресором“.

„Било је охрабрујућих реакција: током само прва два дана више од 70 одобравајућих писама је стигло, прилив донација је значајно повећан (тако да смо сакупили мало више од потребне суме новца до сада), и можемо бити потпуно сигурни да ће бројна протестна писма из читавог света стићи у швајцарско одељење правде у Берну, на потпуно незадовољство `добровољних извршилаца` америчке ратне политике и одговарајућих лажи, које је Александар Дорин разоткрио тако детаљно и на примерен начин.“

Потпуно смо сагласни са ставом издавача да постоји потреба за сталном кампањом, јавном подршком Александеру Дорину.

Један од начина је, да свако од вас, појединачно, напише разгледницу или писмо подршке за Дорина, који се показао као велики пријатељ истине, а због тога је са намештеном оптужницом за „трговину марихуаном“ у тоталној изолацији, одакле треба што пре да га пусте… Циљ оних којима не одговара истина је потпуно криминализовање Дорина и порицање и неутралисање његовог истраживачког, књижевног рада на истини о Сребреници.

 

Напишите писмо подршке Александру Дорину да смо уз њега, у истини – за СЛОБОДУ!


Адреса на коју ћете послати писмо је:
Untersuchungsgefängnis Basel-Stadt (Remand Prison)
Binningerstrasse 21
CH-4051 Basel
Switzerland

Позовите своје познанике и пријатеље, посебно из иностранства, да и они напишу писмо (разгледницу солидарности Александру Дорину)!

фото колаж: СРБски ФБРепортер

ПОДСЕЋАМО: Александар Дорин је ухапшен непосредно пре обележавања НАТО 20- годишњице “Сребренице”, и непосредно пре него је требало да учествује на Међународној конференцији о Сребреници у Београду помоћу видео линка. Неколико дана пре тога су једне од најважнијих швајцарских новина, објавиле поново, пропагандни „прљави чланак“ (од пре четири године)о Дорину и његовом раду на теми Сребренице. У то време била је широка медијска хајка о хапшењу Насера Орића, који је проглашен кривим за масовна убиства и који је био вођа муслиманских ескадрона смрти. Све је то послужило да се пажња јавности скрене са хапшења Александера Дорина.

„Орић је већ одавно ослобођен, а Дорин је још увек у затвору! Постоји већ довољно доказа који указују на вазални однос Швајцарских власти према њиховом америчком господару“, кажу из издавачке куће Архиман.

фото колаж: СРБски ФБРепортер (архива)
ПОВЕЗАНО:
 
*НЕЋЕМО ОДУСТАТИ: Зачарани круг у случају Дорин
*Рушење мита о геноциду у Сребреници (2): Харанга почела 2011. године
*Рушење мита о геноциду у Сребреници (1): Дорину „пакују“ дрогу због Сребренице *Александар Дорин разговарао са својим браниоцем. Хајка на Дорина по налогу САД?
*КМ НОВИНЕ: Сада и на руском – филм и сведочење Александра Дорина о Сребреници и геноциду кога никада није било!
*Александера Дорина ухапсили још 17.јуна: ИЗАВАЧКА КУЋА ПОЗИВА – Помозите да одбранимо Дорина!
*Иза нестанка Дорина стоје исламисти? Миливоје Иванишевић – Стравично сам забринут… *ОТВОРЕНО ПИСМО пријатеља Александра Дорина председницима Србије и Српске, Влади Србије и Српске и свим медијима
*Предраг Поповић: ПРОГОН АЛЕКСАНДРА ДОРИНА – СРБИЈА ЋУТИ
*ФАКТИ: Швајцарска тајна служба покушава да монтира доказе против Дорина
*ВЕЋ ЧЕТИРИ ДАНА НЕМА ДОРИНА: Да ли је ухапшен Александар Дорин, где се налази?
* ПОСЛЕ 15 ГОДИНА ИСТРАЖИВАЊА ТВРДИ: Званична верзија о Сребреници чиста измишљотина и лаж!
*„СРЕБРЕНИЦА – ГРОБНИЦА ИСТИНЕ“ – Трибина, одржана у Нишу, која је изазвала велико интересовање!
*
Донтаело ПОЂИ- Сребреница: како је заиста било (ФБР превод- С. Максовић)
*РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1), Alexander Dorin: „Ја, значи, врло добро знам шта је геноцид и шта не…“ – ФЕЉТОН СРБског ФБРепортера 1-9

Аутор: Биљана Диковић
Преводи: Љиљана Јовановић 
Извор: СЛОБОДА ЗА ДОРИНА: Напишите писмо подршке Александру Дорину да смо уз њега, у истини до коначног ослобођења! | СРБски ФБРепортер 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!