Осам и по хиљада милијарди долара које је појела маца


Чланак Daily Kos-a под насловом Највећи скандал у историји САД о којем још увек не говоримо / The Biggest Scandal in US History That We're Still Not Talking About јесте "апсолутно запањујући" због податка да Пентагон не зна где се деде 8,5 билиона долара - илустрација те масе у новчаницама од сто долара дата је горе - али није инспиративан за превођење јер је у њему, изузев пар корисних линкова и рачунице колико је то пара по комаду Американца или домаћинству, све сама кукњава и зато га нећемо превести.

Нити (се) питати како и зашто масмедији о томе не пишу, не говоре. Можда је боље што ћуте. Јер би у супротном морао да уследи некакав одговор, а прошлог пута, када је Пентагон 2001. године морао да објасни где су 2,3 билиона, то се завршило овако:Очигледно, Ајзенхауер је био у праву, Америку угрожава сопствени впјноиндустријски комплекс:
Али ко чини "војноиндустријски комплекс"? Да ли би такав залогај пропустили они о којима је било речи у једном од најхрабријих чланака еминентних новинара, Пол Крејг Робертс: Огњем и мачем по "мењачима новца у храму"?


За СРБИН.ИНФО приредио: Александар Јовановић / ЋирилизованоКоментари