Правда.Ру: Украјина формира јединицу за борбу против "еуропског партнера", Румуније

Фото: Правда.Ру, архив

Украјина формира 10. брдску јуришну бригаду, која, према највишим војним званичницима, треба да брани Буковину од територијалних претензија Румуније.

Само две године од "Еуромајдана", Украјина почиње да се од Европе брани, уместо да се у њу интегрише. Ма колико парадоксално звучало, чињеница је да се бригада ствара за одбрану од суседне европске земље.

"Украјински министар одбране је донео одлуку да се створи брдска јуришна бригада под бројем 10. Бригада ће бити стационирана у граду Коломија. Треба да видимо шта је тамо преостало од војних објеката изграђених током СССР-а, да их обновимо и поново опремимо. Онда ћемо бити спремни да регрутујемо 1000 добровољаца. Осим обучених бораца, потребни су нам возачи, механичари, здравствени радници, па чак и финансијери. Нудимо пристојну плату, социјално осигурање, образовање и промоцију у складу с финансирањем из буџета", обнародовао је пуковник Виктор Кевљук.

Минимална зарада би требало да буде 220 долара.

Све у свему, сад није непријатељ Русија, већ "наши еуропски партнери", који исцртавају нову мапу Украјине.

Ипак, један функционер украјинског режима је наговестио да има још једна територија на којој би борци обучени за рат у планинама могли да послуже - Крим.

Како ствари стоје, Украјини прети скора реституција и "сецирање". Румунија мерка Буковину, Пољска Лавовску област, Закарпатје вапи за Мађарском.

Осташе пусти снови о јединственој и целовитој Украјини.

Корисни линкови:
- Закарпатје је спремно да отвори други фронт са 15000 људи
- Украјинска "Галицијска скупштина" одлучила да три области прикључи Европи
- Правда.Ру: Пољска тражи да јој се врате комади Украјине

Извор: Ukraine trains fighters for Romania - English pravda.ru
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!