Правда.Ру: Америка се неће усудити да промоли нос у Сирију (Видео и превод транскрипта)


Западни медији настављају са прогнозама о још једном светском рату због мешања Русије у сиријски сукоб. Неки медији чак говоре да је Дамаск за Москву нови Авганистан. "Њујорк тајмс" пише да је Русија у Латакију послала авионе Су-24, Су-25, Су-30 и ракетне системе "Панцир Ц1", и закључује да то тера САД у још један окршај са Русијом.

Владимир Дворкин, главни истраживач у Центру за међународну безбедност:

"Основна сврха присуства тих снага је заштита Башара Асада, да се обезбеди да ће остати председник. Што се тиче питања заједничког фронта против Исламске државе - то је велико питање Русија нема никаква средстава за уништавање база Исламске државе, јер наше високопрецизно оружје може да гађа само стационарне и претходно откривене циљеве, које Исламска држава нема.

Ни САД ни НАТО не желе Асада, али схватају да би свргавање Асада створило још већи хаос, нарочито ако су ту Руси да бране Асада. Исламска држава нема авијацију, али Русија Сирији испоручује системе противваздушне одбране. Према томе, Русија се спрема да брани Сирију од могућих напада западне коалиције. Ако Русија буде одлучно бранила Асада и његову војску, Американци никада неће промолити нос у Сирију."


Извор: USA won't dare to poke its nose into Syria - English pravda.ru
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!