Контингент кинеске војске стиже у Сирију да помогне Русији

Мaxfux:

 

Сећате ли се заједничких копнених и поморских војних вежби Русије и Кине? Како се искрцавају на обалу и боре против терориста?

Е, сад смо добили одговор на питање зашто су заједно вежбали.



Изгледа да се Русија најзад вратила на Блиски исток.

Русская весна:


"Арапски Ал Масдар њус јавља (23. септембра - прим.прев.) да је војни контингент НР Кине на путу ка Латакији и да сваки час треба да пристане у сиријску луку. Кинески конвој са војном теретом је примећен како у уторак ујутро пролази кроз Суецки канал.
Информацију о кинеским војним стручњацима на путу за Тартус потврдио је командант сиријске војске. У извештају се закључује да ће Москва у Сирији створити антитерористичку коалицију која ће постати алтернатива војном савезу САД за подршку и снабдевање Исламске државе. Улазак и војно учешће Кине у борби за Сирију важан је додатак данашњем саопштењу иранског Министарства спољних послова. Заменик министра спољних послова Ирана, Хосеин Амир Абдолахиан, изјавио је за РТ да ће се Иран борити против Исламске државе заједно са Русијом. Значајно је то што Амира није говорио само о савезу, већ о стварању широке војне коалиције.

"Поздрављамо предлог руског председника о стварању заједничког фронта у борби против тероризма и чак смо спремни да ову иницијативу остваримо кроз обављање заједничких операција и сарадњу" - рекао је заменик министра спољних послова Ирана.

То да ће се Русија борити против терориста иранским рукама енглески извори пишу већ недељу дана. Али, укључивање Кине у групу за подршку превазилази сва очекивања. Присуство међународне коалиције значајно мења однос снага у корист Москве, јер Русији даје одрешене руке да ступи у директну војну акцију на Блиском истоку."


Изворни текст: Арабские СМИ: к русским в Сирии присоединился Китай | Русская весна RusNext.ru
Коментар: Китай перебрасывает свои войска на помощь России в Сирии - noblesse oblige
Извор: Fort Russ
Превод на енглески и коментар: Кристина Рус
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!