Russia Insider: Порошенко открио праве разлоге зашто САД и ЕУ не наоружавају Украјину

Украјински председник Петро Порошенко је у интервјуу за један украјински информативни ТВ канал обелоданио зашто ЕУ и САД одбијају да Украјини испоруче оружје: "Предочена су ми два разлога. Први, да немамо војску. Кажу да су се у оно што имамо инфилтрирали руски агенти и да све што нам дају завршава у Русији. И други, да нам је војска корумпирана. "


Порошенко је марта 2015.  свечано изјавио да је Украјина са неким државама ЕУ потписала уговоре за испоруку оружја. Рекао je да "ако дође до новог таласа агресије на Украјину, уверавам вас да ће одмах наићи на смртоносно оружје и нови талас санкција против агресора".

У јуну је објављено је да ће Украјина добити "смртоносно оружје" од 11 држава.

Од када је почео сукоб у Украјини, САД су јој давале панцире, уређаје за ноћно осматрање, и медицинску и радио опрему. Крајем марта, Украјини су испоручени први амерички "хамери".

Ћирилизовано: Порошенко је ипак навео изговоре, зашто САД, ЕУ и он сам не испуњавају обећано. Праве разлоге је образложио секретар Савета безбедности Руске Федерације: Николај Патрушев: Кијев не треба да се нада војној помоћи од САД.

Извор: Russia Insider
Избор и превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!