Партнерска посла: Мајкрософт убацује Јандексов претраживач у Виндоуз 10

Извор: IN MODERN-DAY RUSSIA, Windows 10 is a scandalous starlet cartoon | Fusion

Корпорација "Мaјкрософт" и руски интернет гигант "Jандекс" су потписали споразум о сарадњи по коме ће "Мајкрософт" у прегледаче оперативног система Виндоуз 10 убацити претраживач Јандекс - стоји у заједничком саопштењу две компаније.

Споразум ће покрити Русију, Белорусију, Казахстан, Украјину, Турску и неколико других земаља. Јандекс ће бити почетна страница у претраживачима Мајкрософт Еџ и Интернет екплорер у овим земљама.

"Нови споразум је логичан корак у развоју нашег добро заснованог партнерства са "Мајкрософтом", којим ће се афирмисати висок квалитет наших производа", каже Аркадиј Волож, директор "Јандекса".

Ћирилизовано: Да ли је интерес "Јандекса", да заради који долар више "партнеришући" се са америчком корпорацијом која је, између осталог, симбол шпијунирања корисника у корист своју и оних који стоје иза америчких обавештајних агенција, пречи од интереса Русије и свега онога што подразумевамо под појмом "руски свет"? Конкретније: олакшавајући продају Виндоуза 10 на руском говорном подручју, тиме што ће у њега убацити претраживач на руском језику, да ли "Јандекс" делује против виталних интереса Русије?

Или, ако је "логичан корак у развоју нашег добро заснованог партнерства" заиста користан, онда чему: Потпредседник руске Државне думе тражи забрану "Виндоуза 10" у државним органима (ВИДЕО)?

Извор: PRIME
За СРБИН.ИНФО изабрао, превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!