Пол Крејг Робертс: Као да се Обама дозвао памети

Обама је признавањем неуспеха политике неоконзервативаца показао снагу


Тајлер Дарден са "Зиро хеџа" и други погрешно тумаче интервју Стива Крофта са председником Обамом у емисији "60 минута". Они  у одговорима Обаме виде слабост и збуњеност и сматрају да га је Крофт "поцепао".

Ја видех нешто сасвим друго. Стив Крофт је или неоконзервативац или је над њим успешно спроведена инклузија у светоназор неоконадије да САД морају свуда побеђивати. Крофтов став је да је Обама слаб и неодлучан и да је то један од разлога што САД не надвладавају у Сирији. Крофт је за циљ имао да Обаму осрамоти и испровоцира га на ескалирање сукоба.

Међутим, Обама је за Крофта прејак. Прочитао сам Обамин интервју у коме каже да се показало да програм неоконзервативаца није у националном интересу Америке. На крају делу интервјуа о Сирији, Обама каже: "Ако је једина мера [америчке снаге] слање још 100,000 или 200,000 војника у Сирију или опет у Ирак или можда у Либију, или можда Јемен, а некакав циљ да сада будемо, не само полиција, већ управа, власт у овом региону, то је лоша стратегија. Ако поново учинимо ту грешку, онда бисмо криви били ми."

Мени интервју у којем Обама признаје неуспех програма неокозервативаца у који су његову администрацију увукли политичари из владе говори о снази председника Обаме. Та демонстрација снаге улива наду да ће се Обама, последње године на месту председника, повући из сулудог плана неоконзервативаца - америчке светске хегемоније.

Они који Обаму не воле, и они што су подлегли дугогодишњем пропагирању става неоконадије да Америка мора увек и свуда надгорњати, видеће шта желе да виде. Наду неће.

Да спречимо политичаре и новинаре неоконзервативце да нам наду разоре, морамо учинити све што је у нашој моћи да подржимо Обаму. Политика неоконзервативаца је пропалала. Признајући њен слом, Обама покушава да Америку скрене с пута неуспеха и још ратова неоконадије. Заузети такав став у Вашингтону, опасно је и за Обаму.

Овде је део интервјуа о Сирији: Obama Defends The Failure Of His Syria Policy Before A Belligerent 60 Minutes | Zero Hedge

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Recognizing Neocon Failure Shows Obama Has Come To His Senses -- Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!