Пређи на главни садржај

Генерал-пуковник Андреј Картаполов о резултатима употребе крстарећих ракета против милитаната у Сирији

Начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације Андреј Картаполов о резултатима употребе крстарећих ракета против милитаната у Сирији


Удари крстарећим ракетама против милитаната у Сирији су изведени из југо-западног дела Каспијског мора и Русија их је унапред договорила са својим партнерима. Ово је данас изјавио начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Руске федерације, генерал-пуковник Андреј Картаполов.

Андреј Картаполов је рекао да су руски извиђачи 5 и 6. октобра открили низ важних објеката милитаната које је требало одмах уништити, и објаснио да је у том смислу одлучено да се употребе крстареће ракете дугог домета.

Он је нагласио да су удари крстарећим ракетама договарани са руским партнерима.

Андреј Картаполов је такође подсетио да је руска страна већ најавила своје "планове за интензивирање напада на објекте Исламске државе и Џабат ал Нусре".

Андреј Картаполов је напоменуо да је летни коридор за крстареће ракета, због сигурности цивилног становништва, испланиран тако да води преко ненасељених подручја. Удари су нанети по постројењима за производњу муниције и експлозива, командним центрима, складиштима муниције и горива, као и базама за обуку терориста на територији провинција Рака, Идлиб и Алепо.

Према његовим речима, уништавањем оваквихх објеката се смањује покретљивост милитаната и тако се спречавају да изводе гнусне терористичке нападе.

Лансирање је изведено са бродова "Дагестан", "Град Свијажск", "Велики Устјуг" и "Углич".

Уништени су сви планирани циљеви.

Током сусрета са новинарима, Андреј Картаполов је нагласио да су сви циљеви правилно одабрани, на основу анализе података добијених из космоса и радио-извиђањем, пресретнутних комуникација и фотографија које су снимиле беспилотне летелице. Употребљени су и подаци страних обавештајних служби -  Сирије, Ирана и Ирака, као и информације прикупљене радом агентуре.

Генерал је такође објаснио да су удари нанети само провереним циљевима. Сваком удару претходе дуге и мукотрпне припреме.

Пре удара, о сваком објекту који треба уништити се испуњава посебан формулар.

Андреј Картополов је рекао да се коначна одлука о уништавању циљева доноси тек после анализе свих података и рачунарске симулације напада. Одређивање циљева за авијацију има потпуно исти алгоритам.

Он је нагласио да се у Сирији користи савремена муниција високе прецизности. Висока прецизност се постиже комплексном употребом такве муниције и система наоружања високе технологије.

Максимално одступање не прелази 5 метара.

Генерал је такође истакао да је Русија више пута отказала ударе по терористима "само зато што су напустили своје базе и кампове и, по правилу, крили у насељеним областима и непосредној близини верских објеката".

А Оружане снаге Руске Федерације опет оптужују да гађају цивилне објекте и џамије.

Генерал тврди, са пуном одговорношћу, да објекти у насељеним подручјима нису разматрани као мете.

По речима Андреја Картаполова, Русија је својим партнерима предложила да размењују податке о локацијама и објектима "Исламске државе", али још увек није добила одговор.

"То значи да наши партнери или немају те координате, или из неког разлога не желе да ми нападамо Исламску државу. Разлог нам није јасан", рекао је Андреј Картаполов.
Регионални командни цендар...Video - Strikes on Syria seen from within Russia's Regional Air Force Command Center - Fort Russ
Извор: Министарство одбране Руске Федерације
Мапа и видео, извор: Fort Russ
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de