Пређи на главни садржај

Гилад Ацмон: Јеврејска статистика

Ултрационистички "Џуиш кроникл" (Jewish Chronicle)је прошле недеље објавио да би "41 одсто младих Јевреја подржало санкције против Израела, ако би то допринело миру". Ово вам можда изгледа као да млади Јевреји, најзад, иду у добром правцу. Не баш.

И "Џуиш кроникл" је убрзо изменио свој чланак, да би исправио погрешан утисак. Иако двоје од пет младих Јевреја подржава санкције Израелу зарад мира, већина их верује да "на палестинској страни нема кредибилног партнера".

Дакле, сви ти млади Јевреји подржавају миротворност Израела - под условом да једног дана нађе партнера. Као да Јевреји могу да бирају своје непријатеље. По тој логици, бар 40% младих би радо возило "ролс ројс" само кад би могло да га себи приушти.

Но, ако се и даље заносите мишљу да Јевреји све мање подржавају Израел, резултати споменутог истраживање таквом закључку јасно приотиврече: "У фундаменталним питањима, као што је признавање легитимности Израела, британски Јевреји "сви мисле исто"".

Порука је недвосмислена: Јевреји немају отклон од Израела и они "прогресивни" који тврде да се Јевреји у целини крећу у правом смеру - лажу. Ваљда је "путем обмане" и за њих кошер стратегија.

Политизовани Јевреји и чине и говоре оно за шта сматрају да је "добро за Јевреје". Истина, нема међусобне и опште сагласности шта би то било или јесте. Неки сматрају да Јевреји треба да се претварају да су хумани, други да је добро кад се на Јевреје гледа као на "јастребове" и агресивце. Сходно томе, 41% младих британских Јевреја сматра да је за Јевреје добро кад говоре да подржавају санкције, јер тако испада да су Јевреји саосећајни мирољупци. Али када је у питању легитимност настањивања Јевреја на туђој земљи, ту зборе исто, као један.

Огромна већина - 93 одсто - каже да им је однос према Израелу део јеврејског идентитета, и 90 одсто подржава Израел као "јеврејску државу".


Аутор: Гилад Ацмон
Извор: Jewish Statistics — Gilad Atzmon
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de