ЯussiaN RecursioИ

ЯussiaN RecursioИ

Илити "Руска рекурзија".

Руска рекурзија је руски поглед на западну перцепцију руског погледа на западну перцепцију...

Рат је стварно добар посао. Људи гину, Порки се богати...


Петар Порки Порошенко хоће да од свог блиског пословног партнера купи 90 оклопних возила.
Људи гину, Порки све богатији. И не само да је "Богдан моторс" у власништву његовог старог и најбољег друга, већ је један од ентитета који поседују акције "Богдан моторса"-а Поркијев "Praim Essets Kepital".

Фарса и трагедија... то ти је америчка украјинска авантура.

Украјина минирала мостове с Кримом

"Даље нећеш моћи!"
На мостове с Кримом је по наређењу Кијева постављен експлозив, како је саопштио Директорат за границу ФСБ из Симферопоља.

Према Директорату, припадници Украјинских оружаних снага су уз носаче моста поставиле десетине кутија и повезали их електричним жицама. За све то време преко моста се одвијао саобраћај. Операција је забележена на видеу, а фотографије су стигле у посед НТВ и проучио их је њен дописник Олег Крјучков.

Украјинске оружане снаге су минирале два моста преко превлаке Чонгар која спаја Украјину и Крим. Мостове углавном користе грађани Украјине, становници Крима у Украјину не путују., јер би могли бити ухапшени на граничном прелазу или добити мобилизацијски позив и послати у антитреористичке операције (АТО). Саобраћај се углавном састоји од Украјинаца који путују на Крим, до 1000 особа дневно. Нико им није рекао да је мост миниран.

Обавештење корисницима превода "Ћирилизовано"

Прво добра ствар. Све мање је непотписивања и погрешне атрибуције извора приликом преузимања превода са овог блога, а када се то и деси, обично је у питању ненамерна грешка и после интервенције бива отклоњена. Дакле, страница "Плагирано и непотписано" се не пуни, што је добро, али ће остати, показало се да и самим постојањем доприноси поштовању реда у сарадњи.

С друге стране, све учесталији дежа ви код мењања наслова и опремања текста. Поново се наслови превода назор мењају, поново се у измењеним насловима налазе материјалне грешке, и то такве природе да искривљују и смисао и карактер чланка. Јесте право уредника да мења наслов, али права настају на основу обавеза, није обрнуто. А обавеза уредника свакако није да пренасловљавањем мами читаоца без обзира на факте, и мењајући смисао онога што се читаоцу нуди.

Нови наслов обично прати и другачија опрема. Ту, и читалац и ми, често и добијемо: видео прилог, више фотографија... Али има измена, нарочито код  фотографија, које су неприкладне. И зато, укратко, уреднике који сматрају да је потребна промена наслова и/или нова опрема превода, замољавамо да то чине назначујући да је у питању њихов допринос, а не рад "Ћирилизовано".


За Ћирилизовано: Александар Јовановић

Касад ТВ: Преглед вести из Новорусије за 3. и 4. март


1. Донбаска милиција избројала једанаест случајева кршења примирја претходног дана.
2. У Донбасу ће радити стационарна места за посматраче прекида ватре.
3. Доњецке власти добиле нове доказе о неспремности Кијева да испуни Мински споразум.
4. Јутрос се у доњецком руднику "Засјадко" десила експлозија.
5. Доњецк наставља с обнављањем инфраструктуре.
6. Чланови једне фракције Радикалне партије изазвали тучу у украјинском парламенту.
7. Украјина хоће да забрани комунизам и фашизам.
8. "Цајт": Украјина ће бити модернизована сумњивим средствима
9. Канцеларија главног тужиоца осумњичила градоначелника Харкова за хулиганизам.
10. Украјина на четвртом месту листе "најмизернијих" привреда света.