Пређи на главни садржај

Дарко Дражовић: Како заштити Фајерфокс од политичара, старлета и осталог спама

Лого: Иван Благојевић
Ближе нам се избори. Разни Вучићи, ДС-ови, Дачићи, Тадићи и сличне искусне екипе ће се појављивати на свим могућим и немогућим сајтовима и телевизијама 25 дати дневно и народ ће их виђати како обилазе села и по шталама мазе збуњене краве, обећавају радна места незапосленима а запосленима веће плате и радна права, асфалтирају, доводе разне "Мерцедесе" и "Интеле", дижу пензије, смањују дажбине, укидају РТС претплате, спашавају пропале фирме, боље здравство, боље школство – и сав остали изборни дифолт који се примењује успешно већ скоро 30 година уназад и пали код лаковерног народа.

Мало-мало неки утицајни домаћи портал или "инфлуенсер" избаци неку круцијалну вест од суштинске важности за наставак опстанка живота на планети попут „Нећете веровати шта је доручковао Цецин Вељко прошле суботе у пекари на ћошку“, „Старлета открива непознате детаље из њеног живота“, „Венди изјавила – нешто“, „Човек је отишао у ве-це да кења а онда се десило нешто невероватно“ и слични садржаји. 

Одем на један сајт – Ким Кардашијан, други Вучић, трећи Фарма…па решим да потражим неко софтверско решење које ће се некако изборити са тим DDoS-ом на нивоу браузера и нађем скоро па идеалан софтвер који се зове FoxFilter али има ману – не препознаје наша слова ђшпћч, кренем даље да гуглам и наиђем на право решење које се зове:

ProCon Latte Content Filter додатак за Фајерфокс


Ви кроз овај додатак имате могућност да кроз апсолутно једноставан интерфејс поставите блокаду веб-страница на основу речи у садржају или веб-адреси странице, као и да појам које не волите као што је рецимо „утицајни твитераш“ замените неким појмом који волите – као што је рецимо „печена прасетина и пребранац“ тако да страница коју посећујете напокон има смисла


Овај додатак за Фајерефокс има могућност блокирања страница, замене речи које не волите са речима које волите, увоз/извоз подешавања и филтера, листе сајтова на којима је су блокиране речи дозвољене (whitelist), блокаде сајтова које наведете без икакве провере садржаја, заштиту интерфејса лозинком – дакле, за оно за шта мени треба додатак – ИДЕAЛНО, инсталирао и не мењам до даљег.
Ово је додатак за Фајерефокс, претпостављам да има нешто слично за Хром и Оперу, али се нисам тиме бавио јер их не користим активно. Овај додатак треба разликовати од Ad Blokera јер се бави блокадом само на основу садржаја или URL-а, док "ad bloker"-и гађају само рекламе.

Аутор: Дарко Дражовић

Коментари

  1. Не знам, мене не нападају дебилни садржаји - ваљда што не залазим на сајтове великих медија?

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next.

As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too deeply…

Данијела Ружичић: Јеврејска окупација Србије ће постати све окрутнија и агресивнија (1)

Идеја о измештању становништва и институција у случају слома јеврејске државе датира још од првог арапско-израелског рата. У време хладног рата Израел је био свестан да је његов опстанак везан за судбину Америке и Британије. Без америчке подршке, Израел би нестао и поред великих губитака уједињене арапске војске. Израелско руководство је било у дилеми на који начин да одбрани после толико година поново успостављену државу.

Како красти без учинка: "Србин инфо"

Не наилази увек на разумевање код читалаца, али бука што је дижем кад неко покраде или другом припише продукцију "Ћирилизовано" даје резултате - крађа је све мање и мање, што се да видети на страницама Плагирано и непотписано (1) и Плагирано и непотписано (2). Али лоповлука ипак има.

Зашто је то важно, да крађа преводилачке продукције не буде?