Француска телевизија руске снимке дејстава руске авијације употребила за илустровање успеха Ратног ваздухопловства Француске (ВИДЕО)


ТВ канал Франс 2 је "напредак Ратног ваздухопловства Француске" у Сирији  илустровао снимком ваздушних удара авиона руске авијације. Снимак емисије је потом постављен на друштвене мреже.

Продукт Франс 2, што га је блогер Тимофеј Василев објавио на својој ФБ страници говори о великом броју погинулих сиријских цивила због дејстава руске авијације - не наводећи никакве доказе, али се зато износи тврдња да је Ратно ваздухопловство Француске веома прецизно.

Василев каже да је француски ТВ канал оптужио Русију зато што користи ненавођене бомбе и тиме сеје смрт међу цивилима, али да Француска, дејствујући у оквиру коалиције, успешно тамани терористе Исламске државе.

Прецизност Француза је илустрована снимком руског Министарства одбране. Блогер наглашава да овде нема речи некаквој ненамерној грешци Француза током постпродукције и емитовања - уклонили су натписе на руском језику и ћирилици.

(Ако на овој страници видео уопште не видите, што је до прегледача, онда га погледајте на извору чија је повезница доле.)


Изворни текст на руском језику: Канал France 2 подтвердил успехи французской авиации в Сирии кадрами Минобороны РФ
Превод на енглески: Оли Ричардсон
Извор: Fort Russ
Превод: Ћирилизовано
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!