Кијевска хунта наставља с прогоном православаца без обзира на сусрет патријарха Кирила и папе Франциска у Хавани


И поред сусрета поглавара две хришћанске цркве, патријарха Москве и целе Русије Кирила и папе Франциска, кијевска хунта онога што остаде од Украјине и њени нацистички елементи из Десног сектора непрестано нападају нашу Православну цркву и вернике. Паљевине цркви и премлаћивање верних су масовна појава. Изливи мржње и гнусобе, отимање и скрнављење цркава... али хунтина полиција за то не мари, само стоји и гледа.

Омбудсман за људска права Министарства спољних послова Руске федерације Константин Долгов оптужио је  Кијев за ескалацију насиља над православним верницима и црквама Московске патријаршије у Украјини.

"Притиску на слободу медија, неспровођењу истраге случајева мучења и сталном коришћењу мучитељских метода у затворима у Украјини придодата је још једна тема, која у последње време ескалира - а ја бих назвао агресијом, масовним нападом на легитимна права православних верника у Украјини", рекао је Долгов на седници Радне групе Државне думе за правну анализу законских процедура и аката усвојених у Украјини.

Комесар Министарства спољних послова за људска права, демократију и владавину закона је објаснио да је тиме мислио на садашњи "опак низ паљевина православних цркава Московске патријаршије и њиховог насилног одузимање уз помоћ "драговољачких" батаљона и Десног сектора, а уз прећутно слагање и, ако затреба, директно учешће полиције.


Приредио: Зак Новак
Извор: Novorossia Today
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!