Пређи на главни садржај

Твитиоти бесни због новог алгоритма. Шта им је чинити?

Глобални твитиотлук је бесан. "Твитер" је одлучио да крене стопама "Фејсбука" и уведе нови алгоритам временске линије. Када ја вест стигла и на сам "Твитер", почела је да бесни твитиотска олуја невиђена на овој мрежи. Бес, дивљање, зарицање "за мене је "Твитер" сад мртав", "нема више твитовања" (камо лепе среће) и друге хистеричне драмосерије.

Али не треба кривити сироти твитерлук што бесни, њега је лако збунити. Најзад, нова временска линија њихове мале светове стварно може да растури у парампарчад. Мораће да запну и довијају се како наћи најновије цвркуте "селебритија", још једну друштвену неправду и прилику да излију бес и, наравно, мимове о мачићима.

Ал' не брините добри твитиоти, ту је "Верџ" да вас поучи о новом алгоритму изгледа "timeline", и да ћете имати "opt out" ... за сада:

Алгоритам по коме ће се променити редослед ваше временске линије је заснован на рангирању твитова по "док сте били отсутни" моделу уведеном пре годину дана. То ћете најбоље схватити ако о временској линији будете мислили као таквом својству: цео дан нисте на "Твитеру", а кад га поново отворите, хоп, видите шта сте пропустили. Ако апликацију отворите више пута у току дана, видећете неколико "док сте били одсутни" секција које прекидају хронолошки поређане твитове. И сваки пут када кренете надоле да освежите ток, он се враћа на уобичајену временску линију по обрнутом хронолошком редоследу.

Ево још једног начина како се може гледати на нови алгоритам: скролујете надоле кроз временску линију и, као на "Редиту", прво ћете видети најпопуларније постове; скролујете нагоре, довод постаје уобичајени "Твитер" са обрнутим хронолошким редоследом. Један испитивач ми је рекао да ће нови временски ток показивати и сродне постове за популарне твитове - ако то хоћете. У сваком случају, то ће бити нови "Твитер" по дифолту, али ћете моћи и да се вратите на стару временску линију. Ми, "Верџ", смо се у то сами уверили.

Пол Росанија, бивши менаџер производа у "Твитеру" што сада ради за "Слак", данас поподне је страсно бранио нови тајмлајн. "У чисто хронолошком доводу, квалитет твита се дистрибуира насумце. Ако пропустите нешто твитова, било којих, тамо ће бити исто толико добрих ствари као у ономе што сте видели. Стављањем нешто од "јаких" твитова у "док сте били одсутни", а померањем другог доле, гарантује вам се бољи доживљај - не принципом, већ математички... Једног дана, ускоро, твитови што ћете их видети биће мало интересантнији, а пропуштени неће ни бити важни. И знате шта: нећете ни приметити. Нећете! Мислите да хоћете, али нећете."

"Верџ" је разговарао са двоје корисника који су нову временску линију испробавали неколико месеци. Није им се нешто посебно допала. "Почео сам да се навикавам, али ипак мислим да је то лоша идеја", каже Робин Бони. "Цепка конверзацију и заиста је збуњујуће када неко уживо твитује с догађаја а те ствари се распу по читавој временској линији. Постало је крајње тешко пратити догађаје, што потире, по мом мишљењу, једну од основних вредности "Твитера"'. Други корисник, Коди Дибјазе, нешто мало је позитивнији:"То је дефинитивно лепо у смислу да ће се закачити ствари које би се иначе пропустиле, али је и одступање од основне идеје "Твитера", тако да, све у свему, компликује ствари."'

Претпостављам да ће "Твитер" ово увести као опционално - на неко време, али да ће твитерашку корисничку базу на крају утерати у ред. И? Шта је чинити цвркутанима? Већина би полудела кад би била одсечена од брбљања, цмиздрења због неправде и свакаквих глупости и бескорисног смећа.

Дакле, твитиот ће се мало копрцати али и остати на "Твитеру" без обзира какав му се "timeline" наметне. А и шта би с тол'ким временом? Да чита књигу? Ха, ха, ха, ха. Хоће, само што није.

Александар Вучић (@avucic) | Twitter

Аутор: Џим Линч
Извор: Twidiots rage on Twitter about new algorithmic timeline | Jim Lynch
Превод: Ћирилизовано

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de