Пређи на главни садржај

Нова тактика украјинске пропаганде: Русија одустаје од Донбаса

Кијев треба да се посеје несигурност, апатију и страх у редове присталица донбаских република.

Ову иницијативу је покренуо Сергеј Постоловски, аналитичар Бироа за борбу против хибридног рата - пише Политнавигатор

"Ја бих препоручио да порадимо на мишљењу сепаратиста о себи и њиховој свести. У том смислу, морамо слати информационе сигнале који поручују да је Русија дигла руке од њих, и да постоје тешки сукоби у редовима самих сепаратиста. То јест, важно је да сепаратисти постану апатични, несигурни и уплашени, тако да почну да се питају шта ће се догодити ако Русија  сутра оде а дођу Украјинци, и да ли раде праву ствар? Када постоји таква неизвесност, лакше ћемо их победити", саветује експерт.

Ћирилизовано: Бандеристима би било боље да пораде на Вашингтону. Јер мења песму. Полако, али и ово је напредак:

Стејт департмент: Све стране одговорне за насиље у Донбасу


Одговорност за насиље у Донбасу сносе све стране у сукобу, изјавио је у петак званични представник Стејт департмента САД Џон Кирби.

Новинари су замолили Кирбија да прокоментарише тај део званичног саопштења Стејт департмента о телефонском разговору америчког државног секретара Џона Керија са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом, у којем је наведено да је Кери позвао Русију да допринесе прекиду насиља дуж линије разграничења на југоистоку Украјине.

„Насиље долази са свих страна, ми то не оспоравамо. Говоримо о оном утицају који Русија има на ’сепаратисте’“, изјавио је Кирби одговарајући на питање да ли сматра да је „само Русија одговорна за све варнице насиља у тој области“.

Ћирилизовано: Нови премијер Украјине Владимир Гројсман изгледа забринуто. Али једно су вашингтонске песмице и жеље "пристојног и храброг човека", а сасвим друго шта мисли стварни газда: In first, Ukraine appoints Jewish prime minister | The Times of Israel (Фотографија: © Sputnik/ Михаил Палинчак)

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је раније да постоји велики број сведочанстава о томе да Кијеву одговара да испровоцира сукобе и обнављање борбених дејстава како би одвукао пажњу са своје неспособности да испуни своје обавезе из Минског споразума.

Специјална посматрачка мисија ОЕБС-а у Украјини изјавила је да је забринута због погоршања ситуације на истоку земље услед бројних нарушавања прекида ватре.

Представници мисије навели су да од јесени бележе бројне случајеве нарушавања примирја, као и да учесници конфликта користе оружје које је требало да буде повучено.

Москва инсистира на томе да није умешана у догађаје на југоистоку Украјине, да устаницима не испоручује војну технику и муницију и да није учесник у украјинском унутршањем сукобу, као и да је заинтересована за то да Украјина реши политичку и економску кризу.


Извори: New tactics of Ukrainian propaganda: Russia gives up on Donbass | Donbass International News Agency и Стејт департмент: Све стране одговорне за насиље у Донбасу
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de