Пређи на главни садржај

Свако има свој Санџак па тако и наша браћа Јермени

Арцах – Нагорно Карабах

Свако има свој Санџак па тако и наша браћа Јермени имају Нагорно Карабах који је њихова Рашка, а зове се Арцах. Ово ми је нагласила наша драга пријатељица Сава Росић, преводилац, руски ломоносовски ђак, која је некад у Јерменији узвикивала „Арцах“.

Иако смо сведоци факсова, интернета, вотс апова и осталих вибера, писмо је дуго путовало јер је дошло са ртврдог терена.

Писмо су ми послали ветерани 63.падобранске бригаде Хаџи Борис Соломко и пуковник Ненад Кузмановић, припадници клуба „Архистратиг“, који су у припреми за сусрет падобранаца под називом „Балкански скок пријатељства“ који ће бити одржан у Београду од 18-22. маја текуће године. Писмо гласи овако:

Јерменски савез припадника десантних јединица


Међународном савезу припадника десантних јединица, Савезима припадника десантних јединица Русије, Белорусије, Украјине, Бугарске, Србије, Литваније, Естоније

 

Поштовани пријатељи, колеге и побратими. У ноћи између 1. и 2. априла Азербејџанска армија је, прекршивши режим прекида ватре, напала Нагорно-Карабахску Републику (НКР) по читавој дужини фронта. Током борбених дејстава азербејџанска армија је користила све врсте тешког наоружања, укључујући и забрањено (тенкове, артиљерију, авијацију, вишецевне ракетне системе Град и Смерч*).

Непријатељ се трудио да силом неутралише наше пунктове и насеља. Током борбених дејстава Јерменска армија НКР испољила је чудеса јунаштва. Осамнаестогодишњи момци су доказали да су достојни настављачи ратне славе јерменског народа. Потиснули су Азербејџанце, уништивши у борбама стотине азербејџанских војника, десетине тенкова, борбених возила пешадије, два хеликоптера и беспилотне летелице. Сада Азербејџан, веран турским дипломатским традицијама, покушава да за све окриви нас, Јермене, тврдећи да смо то ми, Јермени, започели рат. По јавним гласилима и интернету шире дезинформације и отворене лажи. Не верујте тим турским провокаторима!

Нама Јерменима није потребан рат. Ми смо још 1994. године доказали да смо јачи, ослободивши јерменске земље од Азербејџанаца. Ми смо победници, зашто би нам требао рат?


Част ми је!

Председник Јерменског савеза припадника десантних јединица

Геворг Исојан

Јереван, Јерменија, 06.04.2016.

* Смерч – вихор, ковитлац

Приредио:
пуковник авијације у пензији
Милорад Ђошић-пилотОригинал писма:Извор: Свако има свој Санџак па тако и наша браћа Јермени

Коментари

  1. Свака част пуковнику -пилоту авијације Милораду Ђошићу и Ћирилици на објави овог писма.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de