Пређи на главни садржај

Леонид Ивашов: Русија неће више ослобађати Европљане

Леонид Ивашов

Геополитичка ситуација и војно-стратешка равнотежа снага у свету последњих година све више изазива забринутост.  Све чешће се чују поређења са ситуацијом 1939 године. У ваздуху се осећа мирис великог рата.

Припадници руских утицајних кругова су 90-тих веровали да је сукобу са Западом најзад дошао крај. Чак се причало о уласку у НАТО, "крају историје" и сл. Али тако је било све до тренутка када је страна државна елита помислила да су деструктивни процеси изазвани распадом СССР-а за Русију постали неповратни. Такође треба имати у виду да политика уништења Русије никада није прекидана, него је само била увијена у обланде речи пријатељства и сарадње. Минхенски говор Владимира Путина 2007. године је био први знак Западу да је крај илузијама о слабој Русији. Сукоб у Осетији годину дана касније био је прави шок, после кога су западне државе кренуле у "озбиљну" војну конфронтацију.

С обзиром на размештање ПРО система у Румунији и Пољској, данас је очигледно и лако се да доказати да је паритет снага у Европи нарушен. Дакле, шта и какав би требало да буде асиметрични одговор Русије на нове претње и изазове савременог света?

Одговор на то питање Правда.Ру је потражила у разговору са Леонидом Ивашовим, председником Међународног центра за геополитичке анализе, доктором историјских наука, генерал-пуковником и бившим предсеником Савеза руског народа.

"Са војне тачке гледишта, данашња Европа је колонија Американаца. САД гурају и подржавају проамеричке режиме у Западној Европи, док су Источну Европу потпуно потчинили. А са базама у Источној Европи врши се притисак на Немачку, Француску и, у нешто мањој мери, на велику Британију.

Турци против Европе делују с бока. Турци су, у договору са Американцима, покренули читав овај процес с мигрантима муслиманског порекла. Према томе, данашња Европа је жртва америчке политике наднационалних корпорација, Ротшилда и Рокфелера.

Да, то се данас дешава у Европи. Европи је стога потребно страшило, па су га направили од Русије. А лажу бесрамно, и не маре за равнотежу снага.

Како може земља која има неколико пута мањи војни потенцијал да угрожава НАТО? Посебно на западном стратешком правцу. Бројност оружаних снага нам је неколико пута мања, исто важи за војну опрему. Према томе, ми се можемо некако бранити, али скоро уопште немамо офанзивних група. Све друго су лажи, дезинформације и пропаганда.

Наши покушаји да створимо нешто попут Варшавског уговора су били неосновани. Ми немамо земаља у Источној Европи спремних да с нама блиско сарађују у војно-техничком и војном погледу. Американци их све држе за врат. А савезници као што су Пољска, балтичке државе и Румунија нам и не требају. Боље да су нам противници.

Шта радити у том правцу?

Као прво, треба ојачати нашу војну силу и довести је до  нивоа неопходног за одбрану.

Друго, учврстити пријатељство са Белорусијом и са Белорусима створити зону одбране. Потребно је и политичко-дипломатско деловање. Европљанима треба рећи шта их чека. Никада више их нећемо ослобађати никакве окупације, никакву нашу војну подршку неће имати ни за мигранте, САД или Турке. Наравно, активно ћемо радити са Србима, наставити рад с Бугарима, није тамо све једнозначно. На читавом Балкану треба активно деловати политичким, дипломатским и економским средствима.

Треће, нужно је схватити да иза читавог овог процеса - антируске хистерије и повећавања НАТО снага - стоје Американци. Стога би требало створити војну групу која ће моћи да делује по територији САД. Американци развијају свој систем противракетне одбране како би могли да неутралишу наше интерконтиненталне балистичке ракете. Према томе, ми треба да створимо групу прецизно навођених средстава. Крстареће ракете би требало распоредити на растојања довољно блиска за напад на територију САД. И америчка противракетна одбрана се може неутрализовати на начин сличан ономе који сами примењују. Потребно је да постоји стварна претња Сједињеним Америчким Државама, јер су они, Американци, главни организатор  свих ових процеса. Када се Американци осете угроженим биће принуђени да као и 1962. седну за преговарачки сто и почну да се договарају."Изворни текст на руском: США взяли Европу за горло. Что сделает Россия?
Извор: Russia not to liberate Europeans any more - PravdaReport
Превод: Ћирилизовано

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de