Пољски радио: Израелски министар правде тражи да се делује против антисемитизма

Ајелет Шакед (десно) и Ровен Ривлин, председник Израела. Фото: Прес служба израелске владе / Wikimedia Commons

Jевреји памте и сваки дан понављају "Никад више!", рекла је израелски министар правде Ајелет Шакед на међународном симпозијуму у Кракову, граду на југу Пољске. Симпозијум је одржан у оквиру обележавања 80-годишњице доношења Нирнбершких закона и 70-годишњице Нирнбершког процеса.

Шакед је изјавила да је у периоду од 1945. до 1949. године само неколико нацистичких злочинаца одговарало пред Нирнбершким судом, а да је "у ствари, требало судити милионима Немаца и Немица".

Израелски министар правде је још рекла да би вођа британске лабуристичке странке Џереми Корбин морао да јасно изрази преданост своје странке борби против антисемитизма.

Опаске Ајелет Шакед су изнете као одговор старом британском политичару и бившем градоначелнику Лондона Кену Ливингстону који је у једном интервјуу рекао да је Хитлер 1930-тих година подржавао ционизам, "пре него што је полудео и побио шест милиона Јевреја".

"Господин Корбин мора да јасно истакне да антисемитске опаске не припадају легитимној политичкој расправи и да ће антисемитски погледи окончати политичку каријеру и дисквалификовати свакога за обављања јавне службе", поручила је из Кракова израелски министар правде Ајелет Шакед.

На симпозијуму под покровитељством Марша живота и организованим у сарадњи са Центром за људска права "Раул Валенберг" и Јагелонским универзитетом из Кракова, учесвовало је 200 правника разних звања и политичких лидера, међу којима су били и бивши канадски министар правде Ирвин Котлер и нобеловац и Преживели Холокоста, Ели Визел.


Александар Јовановић / Ћирилизовано

Не вреди, не може без напомена када је такозвани антисемитизам у питању. На пример, потребно је објаснити зашто Преживели Холокоста великим словом (слично почасном звању Народни херој), када је и зашто измишљен термин Холокост а "порицатељи Холокоста" у многим земљама постали криминалци...

Али, овога пута, само обећање да ће уз сваки будући текст на тему Холокост индустрије и Шоа бизниса - што је све у оквиру нашег интересовања за медије и пропаганду, нарочито од када је окупирана Србија пристала на ционистички рекет - бити приложена и појашњења за два-три појма/алата из језика и праксе Светске јеврејске државе (у настајању).


Извор: Radio Poland
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!