"Да ли ваше срце говори хебрејски?"

Пријављен на листу за е-пошту,  понекад добијам и огласе спонзора листа The Times of Israel, који коректно истиче да "No endorsement of advertiser products or services, real or implied, is intended", дакле, ограђује се, изјављује да сама новина не стоји иза рекламираног пројекта или услуге.

А оглашивач, eTeacherHebrew:


Да ли ваше срце говори хебрејски?


Шалом из Јерусалима,

Хебрејски је део онога што сте, део Ваше историје и наслеђа. Ваше срце течно говори хебрејски, али шта је с Вама?

Ако сте одувек желели да научите хебрејски али Вам се чинио сувише тешким или нисте имали времена, дошли сте на право место! Learn Hebrew with eTeacherHebrew користи најнапредније и иновативне технике учења да Вас повеже с нашим преданим учитељима хебрејског из Израела, да би сте могли да искусите све користи живе наставе а да не излазите из дома..."
Кад одете на сајт оглашивача, ту су лепа сличица, пријава... и, опет поштено, јасна назнака да је eTeacherHebrew службени давалац образовних услуга за Министарство спољних послова и Министарство образовања Израела.

Нема грешке, знате с ким и чим имате посла.

Али пропаганда је и информација. Због тога, и бесплатних чланака, The Times of Israel | News from Israel, the Middle East and the Jewish World има моју захвалност, јер ме је оглас његовог покровитеља подсетио колико нама недостаје сличан рад, ајмо рећи, на посрбљивању Срба.

Искористити и пресликати искуства ционистичког ентитета у овом погледу - и то би било у реду, од мајстора се и учи - али бих својима из Удружења за одбрану ћирилице "Добрица Ерић" предложио да размотре следеће:

- Наше удружење има чланове и пријатеље квалификоване да подучавају ћирилични краснопис, као медиј учења и ћирилице и српског језика;
-Србија има Овчарско-кабларску клисуру, Српску Свету гору, која је као туристичко одредиште у надлежности Туристичке организације Чачка;
-ТО Чачак мора нечим да оправда своје постојање и број запослених, исто као и разноразна министарства, тако да би се могло;
- покренути пројекат наставе ћириличног краснописа за овдашњу и српску децу из иностранства на петнаестодневном кампу, уз наставак рада преко интернета.

И, обавезно, као почасног госта, позвати Перу Луковића, криптоћириличара.


Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!