Пређи на главни садржај

Гилад Ацмон: Израел, Исламска држава, Европа...и културни марксизам


И поред тога што Исламска држава прети Хамасу, израелски министар задужен за обавештајне службе Израел Кац говори о некаквој сарадњи између Хамаса и ИД. Шта ви мислите о томе?

Лично, склон сам да израелска саопштења и изјаве не узимам "за озбиљно". Пратећи израелску политику преко две деценије научио сам да циљ оправдава лагање, да је лагати кошер поступак. Другим речима, Израел Исламску државу назива непријатељем да би задобио симпатије Запада.

Иако неке европске земље брине што их Исламска држава може напасти сваког часа, не би се рекло да таква брига мучи и Израел. Шта штити Израел од напада ИД?

Истина је да Израел не треба да брине због Исламске државе и то ме уопште не изненађује, јер да сам којим случајем један од оних који у Исламској држави доносе одлуке војне природе желео бих да избегнем сукоб са Израелом у овој фази. Тренутни циљ Исламске државе је да се шири у исламским друштвима. Дакле, у овом тренутку нема разлога за напад на Израел, поготову што се ИД тренутно бори на више ратишта и брани своју "престоницу".

Али има и коментатора, и то угледних, који тврде да је Исламску државу створио сам Израел. И то би могло бити одговор на горе постављено питање, али ја нисам особа на положају, таквом да бих знао да ли је то истина или није.

Да ли је фер рећи да Исламска држава и Израел имају неке заједничке интересе у региону? Какви су резултати ваше личне анализе о нестабилности Блиског истока и њеном утицају на Израел?

Ја тврдим да Израел и ИД продају исту робу.

Запад је последњих 50 година подвргнут једној инвазивној политичкој идеологији. Мислим на културни марксизам. У основи, културни марксизам је левичарска школа мишљења јеврејске провинијенције створена да друштво разбије на милијарде секташких синагога, сломи радне људе и уништи склоност ка националном. Културни марксизам нас учи да говоримо "ја, као...": ја као Јеврејин, ја као црнац, ја као лезбијка, ја као муслиман, и тако даље. И, уместо да будемо припадници народа и народ, постајемо скуп изолованих сектора, све зарад "коректности" и "толеранције".

Израел је први схватио да културни марксизам значи потпуну пропаст. И зато је Јеврејима из дијаспоре упутио изазов у виду питања шта то значи говорити и мислити "као јеврејин". А затим прогласио, да би, уместо говорити "као јеврејин", требало "бити Јеврејин". И добар део јеврејске младежи је усвојио ту идеју, и још је се држи: долази у Израел, ступа у Израелске одбрамбене снаге и "бити Јеврејин" слави теротисањем недужних Палестинаца.

Исламска држава продаје у основи исту ствар. Младим следбеницима из Европе поручује да би им боље било да уместо причања "као муслимани" дођу у Сирију и "буду муслимани".

Овде, у овој фази, избећи ћу кључно питање - да ли је Јеврејска држава представник јудаизма а Исламска држава представник ислама?

Али ћу вам скренути пажњу на једну интересантну ствар: Јеврејима који се после три године "бити јеврејин" у Израелским оружаним снагама и повременог учешћа у колосалним ратним злочинима враћају у Велику Британију и Француску дозвољено је да се без икаквих проблема укључе у друштво и врате свом пређашњем свакодневном животу, док се борцима Исламске државе...знате већ шта се њима догађа када се врате у Европу.

И рећи ћу нешто од суштинске важности: "замор материјала" услед културног марксизма није само јеврејски и муслимански. И већина Европљана пати од ове идеолошке куге. Због ње Шкот каже Бриту да ће уместо да говори и мисли као Шкот радије Шкот бити. И зато већина "брегзит" анкета показује да се многи Брит уморио од лажног европејства и да би радије да буде Британац, Брит.

Али да се вратимо питању с почетка. На израелску и метафизику Исламске државе гледам као на еквиваленте. Имају више заједничког него што је било ко из Израела или Исламске државе спреман да призна.

И с тим у вези, какви су односи Саудијске Арабије и Израела? Да ли су те две државе заиста архинепријатељи или имају какав заједнички интерес на Блиском истоку?

Факат је да заједничке интересе имају - и непријатеље, као што је Иран - што знају и сви политички коментатори. Нема таквог политичког коментатора који ће рећи да је Саудијска Арабија архинепријатељ Израела.


Од истог аутора: Ћирилизовано: Гилад Ацмон (17 чланака)

Аутор: Гилад Ацмон
Извор: Monitoring Israeli politics for 2 decades taught me that lying for the cause is a 'kosher procedure' | Muslimpress
Преузето са: Lying for the cause is a kosher procedure — Gilad Atzmon
Превод. Ћирилизовано

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de