Јерменија: Полиција приводи "активисте" са протеста у знак подршке "револуционарима" који су заузели полицијску станицу у Јеревану (две вести)

Јереван - Полиција приводи активисте који су се окупили на Тргу Слободе у Јеревану да изразе своју подршку оружаној групи која је заузела полицијску станицу у недељу.

Започета је јавна расправа у организацији покрета "Не пљачкању" -  јавља дописник Armenian News-NEWS.am. Неколико минута касније полиција је привела неколико активиста, међу којима су били и Давит Санасаријан и син посланика Николе Пашинијана.

Начелник јереванске полиције Ашот Карапетан је рекао да, због страха од избијања немира, неће дозволити марш на Еребуни где се налази заузета полицијска станица.

Полиција је блокирала пут од Северне авеније ка Тргу Слободе. Ситуација је и даље напета.




Учесници јереванске акције одлучили да наставе кретање Северном авенијом

 

Јереван - Учесници акције у режији покрета "Не пљачкању" одустали су од марша у четврт Еребуни, где се налази заузета полицијска станица.

После активног притиска полиције, активисти су одлучили да се кретање настави Северном авенијом.

Учесници скандирају "Јединство!" ("Миацум!") и говоре да су они који су заузели полицијску станицу - револуционари, а не терористи.

У нападу на полицијску станицу убијен је пуковник Артур Ванојан, рањена су четири полицајца. Нападачи у полицијској станици сада држе таоце.


Напомена преводиоца: Пустим Американцима никако не успева нови, јеревански Мајдан. А да се труде - труде се, и раније је било таквих покушаја, нешто вести о њима можете наћи на: Ћирилизовано: Јерменија.

Наставићу са праћењем акција "активиста", ако буде нека хитна вест пренећу, а ујутру ће пред вама бити превод једног чланка који јесте написан крајем јуна, али прилично јасно оцртава ко стоји иза оваквих - покушаја пуча, да се не лажемо, мада су јерменски медији прилично уздржани, руски....чекају шта ће рећи Кремљ, а овдашњи "патриотски", ако су и чули шта се дешава у Јерменији, не знају шта би с тим, јер нема ничега што би могли да копипејстују, а нема и неће бити све док се "Спутњик" не одважи да нешто објави, или Петреусове медијске јединице не добију наређење да и саме крену у акцију подршке јерменским "револуционарима".

П.С (у 00:50, 19. јула).

1. РТ се најзад усудио...Protesters clash with police in Yerevan amid ongoing hostage situation — RT News



2. У 03:20

Крећу Петреусови јањичари: Pet policajaca u Jermeniji i dalje taoci

" Jermenske bezbednosne snage su saopštile danas da naoružane pristalice zatvorenog lidera opozicije Jiraira Sefiliana i dalje drže pet policajaca kao taoce."

Приметићете да "Блиц" терористима тепа: " naoružane pristalicе".


Извори: Police detained activists in Yerevan и Yerevan action participants decide to walk down Northern Avenua (PHOTO)
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!