Пуковник Касад: Поводом позива бившег директора ЦИА-е на убијање Руса


РИА "Новости" пишу да амерички "партнери", тачније...

Бивши директор ЦИА-е позива на убијање Руса у Сирији


Бивши директор Централне обавештајне агенције Мајкл Морел је уживо, у програму Си-Би-Ес телевизије изјавио да је за окончавање сукоба у Сирији потребно "потајно" убијати Русе и Иранце. У том циљу, по његовом мишљењу, Вашингтон би требало да активније подржава милитанте у Сирији: "Када смо били у Ираку, Иранци су давали оружје шиитској милицији која је убијала америчке војнике. Иранци су учинили да платимо шта рат кошта. Сада ми морамо да направимо да Иранци плате у Сирији. Морамо се постарати да плате и Руси."

"Учинити да Руси и Иранци плате убијајући их?", упитао је Си-Би-Есов новинар Чарли Роуз. Бивши директор ЦИА-е је одговорио потврдно: "Да. Потајно."

По мишљењу Морелија, није потребно да Пентагон не треба да јавно прихвати одговорност за таква дела, али "се треба постарати да Москва и Техеран знају ко стоји иза њих". Затим, по његовом мишљењу, САД треба да "заплаше" сиријског председник Башара Асада, убијајући његову гарду и тако што ће "дићи у ваздух његову канцеларију усред ноћи".

Морел је убеђен да ће им то омогућити да "натерају" Дамаск, Москву и Техеран да пронађу "дипломатско решење".

Претходно, Мајкл Морел је чланком за "Њујорк тајмс" подржао кандидатуру Хилари Клинтон за председника САД. Њеног републиканског противкандидата Доналда Трампа је назвао несвесним агентом Русије. Несвесни агент је одговорио да бивши директор ЦИА-е делује по наређењима Беле куће. - Экс-замглавы ЦРУ призвал "убивать русских" в Сирии | РИА Новости



Какав мио лик! Није чудо што подржава Клинтонову, око које су се сјатили гладни "јастребови". Шта више, карактеристично је да Морел не припада "Чејнијевој банди" која је постала симбол необуздане агресије. Морел се уздигао на врх шпијунске хијерархије уз помоћ самог Обаме, захваљујући њему је прво доспео до положаја заменика директора, а затим два пута био директор. Морел је креатура остварење добитника Нобелове награде за мир.

Како год, то о чему говори Морел није индивидуална игра, може је, по истим правилима, играти више учесника.


Аутор: Б.А. Рожин
Изворни текст на руском: "Мы заставим русских и иранцев расплачиваться, убивая их?" - "Да. Скрытно" | Блог Colonel Cassad | КОНТ
Превод на енглески: Џ. Арнолдски
Извор: Fort Russ
Превод: Ћирилизовано


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!