Пол Крејг Робертс: Сузе преститутки за дечака из Алепа и мук за стотине хиљада деце коју је побио Вашингтон

Вашингтонске преститутке користе слику детета за притисак на Русију да спречи сиријску војску од заузимања Алепа. Вашингтон би да "умерени побуњеници" остану у Алепу не би ли лакше расцепио Сирију на два дела и тако могао да врши стални притисак на председника Асада.

Што се тиче дечака са пропагандистичке фотографије, не делује да је тешко повређен. Немојмо заборавити на десетине хиљада деце побијене у америчким ратовима и бомбардовањима седам муслиманских земаља, десетине хиљада убијене деце за коју није било суза Си-Ен-Енових новинара, и 500,000 ирачке деце за које су Уједињене нације закључиле да су умрла услед америчких санкција Ираку, 500,000 хиљада мртве ирачке деце за коју је Клинтонов државни секретар Мадлен Олбрајт рекла да је њихова смрт "вредела".

Немојмо заборавити ни то да је решеност Вашингтона да збаци сиријску владу довела до смрти небројених Сиријаца свих старосних група. За њихову смрт искључиви кривац је Вашингтон. Опаки Обамин режим непрестано понавља да "Асад мора да оде", због чега је спреман да разори земљу и колико год треба становништва побије.

По Обамином режиму, Асад мора да оде зато што је диктатор. Вашингтон ову лаж понавља упркос чињеници да је Асад изабран два пута и да код Сиријаца ужива већу подршку него Обама код Американаца. Шта више, за шта год Вашингтон оптуживао Асада то је ништа у односу на све те смрти и разарања која је у Сирији изазвао Вашингтон.

Можда се трагедија Алепа могла избећи да руска влада није прерано прогласила да је сиријски "задатак испуњен".

И повукла се само да би морала да се одмах врати, пошто ју је Вашингтон опет преварио.


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор:
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!