"Спутњик" се не предаје: "Иран купује руске 'сухоје'"

Ако се овај буде питао... (Фотографија, извор: Шта је Иран замерио Русији)

Александар Јовановић / Ћирилизовано


Нема везе што су Иранци и онај мргуд са слике Кремљу очитали лекцију, ту је "Спутњик" да поправи ствар. Само кад не би било разлике између Иран купује руске „сухоје“ и та земља намерава да почне преговоре са Русијом о куповини авиона „Сухој“.

Траљаво. А још траљавије је : "Ирански министар одбране Хосеин Деган замерио је Москви што је информацију о коришћењу иранске авио-базе Хамадан саопштила јавности пре него што је о томе обавестила Техеран." - Шта је Иран замерио Русији

"Јавност" то иначе не би сазнала? Ни "западни партнери"?

Можда ће службеници "Спутњика" и на овакав начин доказати послодавцу да вреде своје плате, али... Очигледним глупостима се не стиче поверење и читалац.

Иран купује руске „сухоје“

 
© Flickr/ Rob Schleiffert
 

Након што му је Русија испоручила противваздушне ракетне системе С-300 и након што је Иран започео серијску производњу сопственог комплекса „Бавар 373“, та земља намерава да почне преговоре са Русијом о куповини авиона „Сухој“, саопштио је министар одбране Ирана генерал Хусеин Дехган.


Према речима иранског генерала, неће бити потребе за другим системима ПВО далеког домета и Министарство одбране Ирана ће почети консултације са Русијом о куповини авиона „Сухој“ који су потребни за јачање иранског Ратног ваздухопловства.

Министар је саопштио да ускоро треба да буде тестиран систем „Бавар 373“, а на молбу председника Ирана Хасана Роханија, први тест ће бити противваздушни удар по балистичкој ракети. Ако тестирање буде проглашено успешним, почеће серијска производња и испорука комплекса оружаним снага.

Званична Москва је прошле недеље саопштила да користи иранску базу Хамадан за полетање авиона који изводе ваздушне ударе на положаје ДАЕШ-а у Сирији.

Извор: Иран купује руске „сухоје“

Коментари