Пређи на главни садржај

Дерусификација: Пољско-белоруско-украјински програм Европске уније

Radio Poland: Покренут пројекат пољско-украјинско-белоруске сарадње

 

Илустрација вести преузета са извора (Фотографија: pixabay.com)

 

Објављен је конкурсни распоред за избор пројеката у оквиру Пољско-белоруско-украјинског програма, плана којим се милионима долара подстичу прекограничне иницијативе.

 

Програм, за који ће већину средстава дати Европска унија, има за циљ повећање конкурентности пограничних подручја, побољшање животног стандарда и подстицање сарадње.

Министарство развоја Пољске је саопштило да ће први позив за подношење предлога бити упућен 11.октобра, трајати до краја 2016. године,  и да је обим расположивих средстава 81,47 милиона евра.

Први конкурс се односи на финансирање локалне културе и очување историјског наслеђа, унапређење саобраћајних и комуникацијских мрежа и унапређење сигурности границе.

Poland-Belarus-Ukraine cooperation project launched - Radio Poland :: News from Poland

Александар Јовановић / Ћирилизовано


81,47 милиона евра!!! Е, да су Јелени Милић те паре. Али није паралела са овдашњим пијавицама из "цивилног сектора" разлог зашто сам изабрао да преведем ову вест, него што се у њој помиње Белорусија. 

Повод тексту који ћу вам предложити да погледате јесу "Кинески снови Александра Лукашенка", како гласи и наслов, али ћете у чланку-анализи наћи и податке који указују због чега ће Лукашенко прогутати овај, мора се признати масан мамац, за дерусификацију садашњих и будућих робова Европске уније (која је и сама...али то је друга прича):

Alexander Lukashenko’s Chinese dreams — Politics, Belarus — EADaily

Коментари

Популарни постови са овог блога

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de

Данијела Ружичић: Јеврејска окупација Србије ће постати све окрутнија и агресивнија (1)

Идеја о измештању становништва и институција у случају слома јеврејске државе датира још од првог арапско-израелског рата. У време хладног рата Израел је био свестан да је његов опстанак везан за судбину Америке и Британије. Без америчке подршке, Израел би нестао и поред великих губитака уједињене арапске војске. Израелско руководство је било у дилеми на који начин да одбрани после толико година поново успостављену државу.

Како красти без учинка: "Србин инфо"

Јооој ти Срби... Не наилази увек на разумевање код читалаца, али бука што је дижем кад неко покраде или другом припише продукцију "Ћирилизовано" даје резултате - крађа је све мање и мање, што се да видети на страницама Плагирано и непотписано (1) и Плагирано и непотписано (2 ) . Али лоповлука ипак има. Зашто је то важно, да крађа преводилачке продукције не буде?