Јулија Тимошенко припрема трећи Мајдан?


Батковшчина, странка Јулије Тимошенко, припрема нови државни удар у Украјини. Локална медијска кућа пише да бивша премијерка активно ради на обезбеђивању свега што је неопходно за дуготрајне протесте.

Тимошенкова ће извести људе на улице да протестују против  високих  трошкова за комуналије - преноси "Апостроф" позивајући се на своје изворе.

Саговорник "Апострофа" је рекао да су организације које сарађују с Тимошенковом већ поручиле 300-500 шатора, да буду спремни до 1. октобра.

Лист такође подсећа да Тимошенкова провоцира масовне нереде који би требало да се десе у октобру, новембру и децембру, с циљем да се распишу превремени парламентарни а онда и председнички избори.

Тимошенкова је недавно критиковала председнички режим, нагласивши да су чак и у западној Украјини људи почели да се по добру сећају бившег председника Виктора Јануковича.

"Ако тако мисле у Галицији, шта ли тек мисле они из других области" - био је коментар Тимошенкове на лелек грађана да се врати "криминална власт" Јануковича.

По најновијим анкетама, Јулија Тимошенко је популарнија од актуелног председника Петро Порошенка.

Повезано: Tymoshenko told about the prayers of the residents of the city to return the “criminal power” of Yanukovych | The Newspapers

The-Newspapers.com | News from Russia

Извор: The media learned about preparing Tymoshenko the third Maidan in Ukraine | The Newspapers
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!