Најџел Фараж добија своју емисију на РТ-у?

Илустрација: Is Donald Trump copying Nigel Farage?

РТ, емитер под покровитељством Кремља, понудио је бившем вођи УКИП-а, Најџелу Фаражу, да води своју емисију.

РТ тражи начин да уочи америчких председничких избора у новембру побољша своју продукцију на енглеском језику.

Фараж је за "Телеграф" рекао: "Повремено се појављујем на РТ-у. То је емитер који има публику. Можда има и политичке циљеве, али га не можете игнорисати."

Британски политичар и агитатор против ЕУ је рекао да договор са РТ-ом још није постигнут.

Фараж је недавно наступао са америчким председничким кандидатом Доналдом Трампом и магната за некретнине подржао у његовој трци за Белу кућу.

Ранији назив емитера РТ је био Russia Today.


Извори: Инденпендент, Телеграф и Пољски радио (Radio Poland)


Александар Јовановић / Ћирилизовано: Уме РТ и да омане у аквизицији сарадника са Запада, али, генерално узев, таква кадровска политика доноси резултате - Макс Кајзер је најочигледнији пример. А ако успеју да пазаре још и Фаража, најелоквентнијег говорника међу западним "лидерима", сасвим је сигурно да ће им гледаност и утицај порасти - под условом да политичара дисциплинују и доделе му продуцента, уредника и редитеља који знају свој посао и не либе се да к "познанју телевизије" приведу вечито и за све најпаметније. Телевизија, уосталом као и сваки медиј, има свој језик, законе и правила. Томе се не учи (само) гледањем и повременим учествовањем у програму, него од мајстора - и у школи, и на лицу места.

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!