Сиријска "домаћа радиност" - вишецевни бацач ракета "вулкан" на БМП-1


Сиријска војска користи "ново" борбено возило - комбинацију вишецевног бацача ракета "вулкан" и борбеног возила пешадије БМП-1.

Арапска војска Сирије се досетила како да реши проблем несташице тешких бацача пламена типа ТОС-1 и друге борбене опреме са оклопом и велике разорне моћи - пише Весник Мордовије ( Мордовија - прим. прев.).

Сиријци су вођице "вулкана", вишецевног бацача ракета којег сами производе, поставили на шасију пешадијског борбеног возила БМП-1. Аутор овог чланка напомиње да ово возило не одговара карактеристикама тешког ракетног система ТОС-1 "буратино", али и да је много ефикаснији него обични ракетни системи постављени на возила.

Познати војни стручњак Јуриј Љамин каже да се на овом борбеном возилу користи "вулкан" средњег калибра, око 240 мм, за чију се производњу углавном користе ракетне јединице "град" од 122 мм и вишецевни ракетни лансери Вз.51 од 130 мм.

Домет ових система је мали, само неколико километара. Тежина бојевих глава није позната, али је, очигледно, неколико десетина килограма, па могу да нанесу озбиљну штету одбрамбеним положајима терориста.

Војни стручњаци сматрају да би Сиријци ускоро могли да праве борбена возила на основи тенка, Т-55 или Т-62, а можда и Т-72, са разорнијим ракетама.



Donate -

Thank you for supporting SouthFront!

Препорука: Руски ракетни системи ојачавају сиријску армију | Савремени свет


Извор: Deadly Rocket Assault Vehicle Created in Syria (Photos)
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!