Министарство одбране РФ издало спектакуларан видео са дејствима руских копнених снага


Москва, 1. октобар. Руско Министарство одбране је објавило видео са најупечатљивијим дејствима јединица копнених снага. Снимак је објављен за Дан копнених снага Руске Федерације.
Као што је објављено на званичном сајту министарства, на снимцима су приказани најупечатљивији делови вежби, као и процес извршења тактичких вежби и специјалних задатака. Представљени су снимци дејстава мотострељачких, ракетно артиљеријских, инжењеријских, извиђачких, јединица РХБ заштите, везе, ПВО, армијске авијације и тенковских јединица.

Поред тога, видео по први пут приказује освајање јуришне основице моторизоване пешадије која извршава борбене задатке у савременој индивидуалној борбеној опреми, "ратник".
Подсетимо се да је развој "ратника" почео у 2000-им и да је завршен крајем прошлог пролећа. "Ратник" чине ратна униформа од нове генерације материјала, заштитна опрема, оружје, нишански системи, системе везе и друго. Поред тога, у борбену опрему је уграђен егзоскелет и систем за циљање на визиру...Аутор: Ксенија Тасманова
За Ћирилизовано превео: мајор авијације у пензији Мирослав Младеновић, пилот

Коментари