Пређи на главни садржај

Пол Крејг Робертс: Промена режима на Филипинима

Родриго Дутерте

Хоће ли неоконзервативци почети да запевају "Дутерте мора да оде"? Или ће га, можда, ЦИА убити?

Председник Родриго Дутерте је наговестио да ће водити независну спољну политику. Најавио је посете Кини и Русији, а његов министар спољних послова је изјавио да је време да се оконча подређеност Филипина Вашингтону. У том смислу, промена режима је већ извршена.

Дутерте је суспендовао војне вежбе са САД. Његов министар одбране рече да ће Филипини преживети без америчке војне помоћи и да су радији сарадњи него сукобу са Кином.

Можда Дутерте само покушава да од Вашингтона извуче више него што тренутно добија, али боље да буде опрезан јер му Вашингтон неће дозволити да Филипине преведе у кинески табор.

Изузев, наравно, ако је Вашингтон са Блиским истоком, Африком, Јужном Америком, Украјином, Русијом и Кином загризао више него што може да сажваће, па нема кад да се носи још и са Филипинима. Како год, Дутерте би мудро поступио кад би од Кине затражио преторијанску гарду.

Азијом се шири уверење да је доба Америке готово, да га је окончала америчка катастрофална економска и спољна политика. Успон Русије и Кине је породио, како га Вилијам Енгдал назва, Век Евроазије.

"Један појас, један пут" - кинески приступ развоју Евроазије је заснован на сарадњи. Оперативни принцип је да сви заједно раде на изградњи будућности свих. Ово је кудикамо привлачније од ароганције Вашингтона, да свет организује у складу с интересима америчких корпорација.

Мајкл Хадсон, Џејмс Галбрајт и ја смо обаснили како се економска организација Запада свела на систем финансијске пљачке. На пример, економија Грчке је разорена само зато да приватне банке које су превише позајмиле грчкој влади не би морале да отпишу нешто ненаплативих дугова. Дуг је враћен смањивањем пензија, резовима у образовном и систему здравствене заштите, отпуштањем у јавном сектору и приватизацијом јавних предузећа - нпр. општинских водоводних, што је довело до тога да више цене воде плаћају људи којима се приходи смањују.

Цена учешћа у западном систему је наметнута драконска штедња и губитак националног суверенитета. Економска сарадња с Кином не доводи до таквих трошкова.

Највероватније, Дутерте је одлучио да филипинску опкладу на САД пребаци на Кину. Када се пресаберу и Јапан и Северна Кореја готово је са Обаминим "заокретом ка Азији".

А онда се може десити да се чак и Европа тргне, и да семе зла неоконзервативаца - сукоб између Запада и Русије - буде мртворођенче.

У супротном, зацариће печуркасти облаци.

Да ли ће бити времена за ове промене пре него што се појаве печуркасти облаци зависи од исхода председничких избора. Американци су лакомислен свет и не схватају за шта ће гласати. Хилари нам је обећала сукоб са Русијом. Трамп каже да не види чему ратовати с Русима. Ова разлика је најважније питање америчких председничких избора.


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Regime Change In The Philippines -- Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org
Превод: Ћирилизовано

Коментари

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de