Пређи на главни садржај

Едуард Лимонов: Паланачки снобизам власти скупо кошта Русију

Наши су поново показали слабост, и то два пута.

У Сирији и Донбасу.

У Сирији смо похитали с хуманитарном паузом и то два дана раније него што је обећано (уопште није било потребно обећавати никакве паузе), а у вези Донбаса, када је ВВП (Владимир Влади́мирович Пу́тин - прим. прев.) прихватио позив Меркелове на вечеру током сусрета у Нормандијском формату у Берлину. Сутра ће полетети.

Зашто су овакве одлуке погрешне?

У Сирији, џихадисти користе хуманитарну паузу у војне сврхе, за прегруписавање, за превоз оружја и муниције у источни сектор Алепа, где су опкољени. Наша ропска послушност, изражена и претходном дозволом за хуманитарну паузу, подстакла је Бориса Џонсона да захтева још дужу, не од осам, него четрдесет осам сати. То јест, јасно је да се руска сервилност, сагласност да се џихадистима да предах, на Западу сматра за нашу попустљивост.

Што се тиче Донбаса, почетни психолошки портрети учесника драми су исти. Чињеница да је ВВП пристао да се састане са шефовима држава, међу којима нема наших пријатеља – сви су непријатељи, који су проценили да имамо очајничку потребу за састанком у Берлину. А ми такву потребу немамо.

Ја мислим да све пропусте и трагичне грешке, које чини наша влада у односима са другим државама, чини зато што у руководству државе нема људи са солидним познавањем страних земаља. У целом Министарству спољних послова - само дипломатски радници. Упркос стеченом искуству током рада у иностранству, њихово знање је ограничено знање дипломате који је видео света једино кроз прозоре лимузине и спаваће собе у згради амбасаде. Самим тим, великих познаваоца страних земаља међу вишим руководиоцима државе нема.

Формирајући саму себе, постперестројска елита није користила искуство Руса који су ван земље провели дуги низ година. (И ја сам међу њима, наравно!) Овај паланачки снобизам "елите" скупо кошта Русију. Ради нетачно, погрешно, неумесно.

Према својима унутар Русије сурови су више него што треба. У односу према странцима - неопростиво меки.

И то у време када најокорелији злодуси нису руски.


Аутор: Едуард Лимонов
Извор: Местечковый снобизм власти дорого обходится России - Эдуард Лимонов
Превод: Мирослав Младеновић / Ћирилизовано

Коментари

 1. Шта додати овоме. Све је тачно од речи до речи, и што је најтужније важи и за србску властелу (елиту-ону која држи власт у свим сферама). Они јадни не знају ништа о иностранству иако су се десетинама пута шетали по десетинама земаља. За њих је иностранство, улицкане грађевине и скупе продавнице. Само је Србија мања па проблеми овде изгледају мањи.
  Са оваквом властелом нама само Бог може да помогне.
  Драган Вукојевић

  ОдговориИзбриши
 2. Рачуница је мало компликованија али сигурно још није тренутак да се јавно све каже. Сва ова натезања ми личе на креирање ситуација да се добије на времену да се нешто страшно не деси прерано или да се чак избегне. Данас нема црно-белих ситуација. Данас су ситуације углавном сиве и човеку је тешко снаћи се. Русија изгледа врло вешто присиљава Запад (САД) да шлајфује јер Западу не даје повод за неке друге поступке пошто их превентивно неутрализује.
  На Западу због оваквог руског поступања очигледно неки добијају нервни слом али морају да ћуте јер би у противном офирали карте свима.

  ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Гилад Ацмон: Вакси нација - изабрана нација

  Нетањаху: Моја основна мисија као премијера је да обезбедим 36 милиона вакцина против Короне у следећој години Пише: Гилад Ацмон Премијер Нетањаху је  изјавио  да је Израел спреман да обезбеди или произведе 36 милиона вакцина у следећој години. Ако се питате зашто нацији од девет милиона људи, која је половини свог становништва већ дала две дозе  Фајзерове вакцине  треба 36 милиона вакцина, одговор је поражавајући: масовна кампања вакцинације може помоћи Нетањахуу да обезбеди победу на предстојећим изборима, али је дугорочни утицај на здравље нације у најмању руку „непознат“. Да будемо мало реалнији, вероватно је катастрофалан. Током конференције за штампу Нетањаху је признао, „што се тиче вакцина које имамо, нико не зна колико трају ... Морамо се припремити за најгори сценарио. Најгори сценарио је да се морамо вакцинисати (два пута) сваких пола године “, што значи набавку чак 36 милиона вакцина, под претпоставком да се за свих 9 милиона Израелаца требују две дозе вакцина сваких шес

Стопа смртности експерименталним вакцинама за старије Израелце 40 пута је већа него од КОВИД-19

  Фотографија: Шатерсток Лајф сајт њуз је направио опсежну страницу о дешавањима у вези са вакцинама за КОВИД-19.  Погледајте овде   1. март 2021. ( Лајф сајт њуз ) -  Иако је група независних лекара у јануару закључила да експерименталне КОВИД-19 вакцине „нису сигурније“ од самог вируса, нова анализа стопе смртности због вакцина у Израелу показује да је заиста могуће да се случај подигне на драматичан ниво.  Поновна анализа података објављених од стране израелског Министарства здравља и др Хервеа Селигмана са Медицинског факултета за инфективне и тропске болести универзитета Екс-Марсеј и инжењера Хаима Јатива, укратко открива да је експериментална вакцина против мРНК из компаније Фајзер убила „око 40 пута више (старијих) људи него што би их сама болест убила“ током недавног петонедељног периода вакцинације.  Бројке истовремено показују да је стопа смртности код млађих људи 260 пута већа од оне коју би вирус КОВИД-19 изазвао у датом временском оквиру. Иако се пуна математичка анализа

Who is the Saker?

Almost a year ago to the day, I had the distinct displeasure of meeting the man who calls himself the Saker. Our professional relationship lasted less than a month, for reasons I will outline below. We parted on rancid terms and I swore to him that I would make his identity and ideological shortcomings public. I have waited until now due to milestone events in my own life and because, frankly, I was waiting to see what the loon would come up with next. As of the end of last year, I had been following the Saker blog for several years to get news of events in Donbass and when I learned he was looking for volunteers for a Serbian sister site, I applied for the job. My original idea was to contribute some translations on an ad hoc basis but Saker had just had a major falling out with the whole Serbian team and sacked the previous team leader, Aleksandar Jovanovic. He described Mr. Jovanovic as ,,a talented translator with paranoid psychotic tendencies". I didn't delve too de