Десантирање у пустињи: снимци слетања руских и египатских војника у Египту

ТАСС је објављује видео снимак искакања падобраном. Десантирање је извршено на непознатом месту у Африци.



БУРЏ ЕЛ АРАБ (Borg El Arab) / Египат / 20 октобра. / ТАСС /. Руски и египатски падобранци су током вежбе „Браниоци пријатељства – 2016“ искочили из авиона Ил-76МД на подручје у близини Александрије, изјавио је у четвртак заменик команданта руског контингента за ваздушно-десантну обуку, пуковник Михаил Осипенко.

„Слетање падобранаца на унапред одређени простор је прошло без одступања. Заједничко десантирање падобранима војника две државе из руског тешког војно-транспортног турбомлазног авиона проводи се први пут. Војници Ваздушно-десантних снага Русије користили су падобранске системе за специјалне намене „арбалет“ (самострел - прим. прев.), а падобранци Египта својим МС-5“ - рекао је Осипенко.


Према његовим речима, падобранци су искочили из авиона на висини од 3000 метара, са националним заставама и заставама падобранских јединица Русије и Египта. Заједничко десантирање са Египћанима до сада није вршено.

Поред тога, војници две земље извршили су „скок пријатељства“ размењујући падобране. „Као део „скока пријатељства“ више од 10 падобранаца из ВДС Русије је извршило свој први скок са египатским падобранским системима, Т-10В, а око 30 египатских војника је поверило своје животе падобранима Д-10 руске производње“, - речено је новинарима у прес служби Министарства одбране.

Искакање је вршено са висине од 600-800 метара у близини египатске војне базе у Ел Умаеду. За то је коришћен египатски Ц-130 Херкулес.
 

Антитерористичка вежба „Браниоци пријатељства – 2016“ се одржава од 15. до 26. октобра. Њен ток прате представници више од 30 земаља.

Препоручујемо и:


 Россия и Египет проводят совместные учения - YouTube




Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!